Sijainti: Etusivu | Helppoa ja hyvää | Lämpimät keitot | Kaalikeitto

Kaalikeitto

mandariini

< >

0,4 kg lampaanlapaa tai rintaa
1 l vettä
ripaus suolaa
6 kokonaista maustepippuria
2 sipulia
2 porkkanaa
1 kaali (1 l vettä kaalin keittämiseen)
1 tl meiramia

Paloittele lampaan liha kylmään veteen, johon on lisätty vähän karkeaa suolaa. Kuori kiehuessa pinnalle nouseva paksu verivaahto pois. Lisää joukkoon juurekset ja mausteet. Kypsennä miedolla lämmöllä. Jäähdytä ja suikaloi liha. Hauduta voissa sipulit ja kaalisuikaleet ja lisää ne lihan keitinliemeen. Kypsennä 1-2 tuntia. Kun kaalit ovat kypsiä, lisää keittoon lihasuikaleet ja vihannekset. Tarkista maku. Keitto on hyvää silloin, kun se on kaalista sakeaa.


lihaterrini

Peruna-sipulisosekeitto

PERUNA-SIPULISOSEKEITTO Sulata voi kattilassa ja lisää paloitellut kasvikset. Hauduta noin 5 minuuttia ja lisää mausteet sekä kuuma liemi. Keitä... ... Lue lisää

lisaa joukkoon

Sellerisosekeitto

SELLERISOSEKEITTO Sulata voi kattilassa ja lisää paloitellut kasvikset. Hauduta noin 5 minuuttia ja lisää mausteet sekä kuuma liemi. Keitä kasvikset... ... Lue lisää

sosekeitto

Porkkanasosekeitto

PORKKANASOSEKEITTO Sulata voi kattilassa ja lisää porkkana, sipuli ja palsternakka paloiteltuna. Hauduta hetki ja lisää mausteet sekä kuuma liemi. Keitä... ... Lue lisää

lisaa oljya

Suurustetut keitot

SUURUSTETUT KEITOT Paloittele juurekset pieniksi kuutioiksi ja hauduta voissa. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla... ... Lue lisää

lohileipa

Kukkakaalikeitto

KUKKAKAALIKEITTO Poista kukkakaalista huonot kohdat ja pilko se pieniksi paloiksi. Käytä keskusranka keittopohjaan paloiteltuna. Pese ja kuori juurekset. Paloittele ne... ... Lue lisää

lohimedaljonki

Purjokeitto

PURJOKEITTO Paloittele juurekset pieniksi kuutioiksi ja hauduta ne voissa. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla... ... Lue lisää

lohta

Parsakeitto

PARSAKEITTO Kuutioi juurekset ja hauduta ne voissa. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla sekoittaen. Hauduta keittoa... ... Lue lisää

tomaattikeitto

Tomaattikeitto

Tomaattikeitto Kuutioi juurekset ja hauduta ne voissa. Lisää tomaattisose ja jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla sekoittaen.... ... Lue lisää

lohta

Juustokeitto

JUUSTOKEITTO Kuutioi ja hauduta juurekset voissa. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada vähitellen joukkoon kuuma neste samalla sekoittaen. Hauduta keittoa noin... ... Lue lisää

lorraine

Herkkusienikeitto

HERKKUSIENIKEITTO Hienonna sipuli. Jos herkkusienet ovat tuoreita, kasta ne veteen ja ripottele päälle vehnäjauhoja. Sekoita ja pese vehnäjauhojen mukana kaikki... ... Lue lisää

pinaattikeitto

Pinaattikeitto

PINAATTIKEITTO Puhdista tuore pinaatti ja poista karkeimmat ruodit. Huuhdo lehdet huolellisesti kylmällä vedellä. Kiehauta suuressa vesimäärässä... ... Lue lisää

lusikka

Kalakeitto

KALAKEITTO Kuori ja kuutioi perunat. Hienonna sipulit. Hauduta hienonnetut sipulit ja perunat voissa. Lisää kalaliemi ja mausteet. Keitä noin 15 minuuttia (perunat... ... Lue lisää

maito

Jauhelihakeitto

JAUHELIHAKEITTO Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää neste ja pestyt, kuoritut ja kuutioidut vihannekset. Mausta ja kypsennä, kunnes perunat ja vihannekset... ... Lue lisää

makeinen

Kesäkeitto

KESäKEITTO Kuori ja kuutioi porkkana ja palsternakka. Pese ja pilko kukkakaali. Sulata voi kattilassa ja hauduta hienonnettu pinaatti. Lisää neste ja keitä... ... Lue lisää

minestronekeitto

Minestronekeitto

Minestronekeitto Minestronekeiton valmistustavat vaihtelevat. Pese ja kuori sipuli, porkkana ja peruna. Poista kaalista huonot lehdet ja pese se sekä puolitettu purjo. Laita... ... Lue lisää

mansikka

Sileä-punajuurikeitto

SILEä-PUNAJUURIKEITTO Raasta pestyt ja kuoritut punajuuret. Säästä raasteesta 1 dl. Raasta porkkana ja selleri sekä hienonna kaali ja sipuli. Sulata voi ja... ... Lue lisää

maukas peruna

Unkarilainen jauhelihakeitto

UNKARILAINEN JAUHELIHAKEITTO Halkaise paprikat poikittain. Poista kannat ja siemenet ja suikaloi. Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja lisää paprikat sekä... ... Lue lisää

Valkosipulia, punasipulia, paprikaa ja muita vihanneksia

Kuuma valkosipulikeitto

KUUMA VALKOSIPULIKEITTO Kuori ja paloittele juurekset pieniksi kuutioiksi. Purista valkosipulinkynnet. Hauduta vihanneksia ja valkosipulinkynsiä voissa pari minuuttia.... ... Lue lisää

maustaminen

Yrttikeitto

YRTTIKEITTO Suikaloi pestyt porkkanat ja purjot. Hauduta niitä 15 minuuttia yrteillä maustetussa kasvisliemessä. Siivilöi vihannekset erilleen ja sekoita... ... Lue lisää

keitto

Lihakeitto

Lihakeitto Laita liha kattilaan, jossa on kylmää vettä. Laita kattila hellalle ja kuori kiehuessa syntyvä verivaahto pois. Lisää joukkoon suola,... ... Lue lisää


<< Kesäkeitto | Minestronekeitto >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja