Sijainti: Etusivu | Sormet sopassa | Maustevoit | Maustevoit ja tahnat

Maustevoit ja tahnat

tulivuorigrilli

< >

Maustevoit ja erilaiset leivälle levitettävät tahnat ovat käteviä aterian lisukkeita. Lisäksi niiden valmistaminen antaa tilaa mielikuvitukselle ja kokeilumielelle.

Perusaine on voi, myös voimariinia tai margariinia voi käyttää, mutta kovin kevyet levitteet eivät anna yhtä aromikasta makua.

Valmistus:

Maustevoinappi korvaa kastikkeen pihvin päällä ja sitä voi käyttää salaatin lisukkeena tarjottavan leivän tai patongin voitelemiseen. Maustevoin voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja säilyttää yön yli jääkaapissa, jolloin se ehtii maustua. Pitkää säilytystä maustevoit eivät kestä. Voita valmistettaessa siihen tulee happea, joka härskiinnyttää voin pian.

Jos käytät oikeaa voita, se on hyvä ottaa lämpenemään kymmenisen minuuttia ennen valmistusta. Kun voi on notkeaa, siihen voi lisätä hienonnettuja yrttejä. Myös ruohosipuli käy hyvin. Yksi tai kaksi yrttiä kerrallaan riittää, jottei niiden oma maku peittyisi. Sopivia yrttejä ovat persilja, tilli, rakuuna, basilika ja eri pippurit.

Maustevoista tunnetuinta lienee valkosipulivoi. Sen vahvuuden saa jokainen päättää itse, mutta liian vahvaa sen ei tarvitse olla. Miedommalla virityksellä valkosipulin aromi pääsee paremmin esiin. Murskatun valkosipulin ohella voihin voidaan käyttää myös valkosipulijauhetta.

Laitettiinpa voin sekaan mitä tahansa maustetta se on sekoitettava hyvin. Sekoittaminen onnistuu parhaiten tilavassa astiassa. Sekoittamisen jälkeen voi jäähdytetään. Jos haluaa tarjolle valmiita nappeja, kuten pihvien kanssa on tapana, voi kaupasta saatava nappirauta olla avuksi. Voit valmistaa maustevoin myös monitoimikoneella.

Maustevoin saat helposti napeiksi myös kostuttamalla voipaperin ja laittamalla maustevoimassan sen päälle tangoksi. Kieritä voipaperi tiiviille rullalle ja kiristä lopuksi päistä sopivan paksuksi. Anna kovettua jääkaapissa ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Hienompia maustevoinappeja saat pursottamalla niitä pursottimen tähtikuviolla voipaperille ja jäähdyttämällä jääkaapissa. Maustevoita voi säilyttää jonkin aikaa pakastimessa, joten voinapit on mahdollista tehdä etukäteen.<< Kermaviilimarinadi | Persiljavoi >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja