Suomalaisen jouluruokailuun liittyy vuosisatainen historia. Tarjottavaksi varattiin jo syksyllä parasta, mitä talo pystyi tarjoamaan.
Keskiajalla joulupöydässä löytyi nimenomaan kokonaisista ohrasuurimoista haudutettu puuro, joka myöhemmin vaihtui riisipuuroksi. Puuron valmistuksessa käytetään kahta tapaa. Itä-Suomessa puuro haudutetaan uunissa ja Länsi-Suomessa se keitettiin. Puuron päälle mausteeksi voi laittaa maitoa, kanelia ja sokeria tai tarjota sekahedelmäkeiton kanssa.
Keskiajalla tarjottiin naurislaatikkoa, makkaroita, joululeipää, erilaisia piirakoita ja kotijuustot juhlistivat joulupöytää.
Laatikkoruoat ovat tulleet maahamme Ruotsista. Mutta on suomalaisillakin ollut lanttulaatikko, joka nousi joulun juhlaruuaksi ja Hämeestä on tullut Imelletty perunalaatikkoa,
Piparkakkuja
Joululeipä on vanhaa perua ja säätyläisperheissä siitä kehitettiin makea joululimppu rusinoineen. Jouluvehnäsen leipomiseen liittyi perinne. että kun emäntä painoi taikinaan kämmensyrjällä ristin ja siunasi leipomuksen, niin ristin tekemisellä oli toinenkin tarkoitus. Kun risti taikinan kohottua oli hävinnyt , oli taikina valmis leivottavaksi
Pääsiäinen
Pääsiäistä vietetään Kristuksen kärsimyksen ja ylösnousemisen muistoksi.
Juhla-aika jakaantuu kahteen osaan. Ennen... ...
Lue lisää
Silakkamarkkinat
Tänä vuonna Helsingissä vietetään silakkamarkkinoita 275. kerran. Ne ovat Helsingin vanhimpia perinnetapahtumia, sillä markkinoita on... ...
Lue lisää
<< Silakkamarkkinat | Puutarha >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja