Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Etikat ja balsamietikat

Tomaattiviipaleet

LEENA NORDSTRöM

Väkiviinaetikan ainesosat: vilja ja väkiviina

Etikkahappopitoisuus 10 prosenttia

Säilöntäliemen ainesosat: väkiviinaetikka, mallasetikka ja luontainen aromi

Etikkahappoisuus 6 prosenttia

Valkoviinietikan ainesosat: valkoviini

Etikkahappoisuus 7 prosenttia

Punaviinietikan ainesosat: punaviini

Etikkahappoisuus 7 prosenttia

Omenaviinietikan ainesosat: omenaviini

Etikkahappoisuus 5 prosenttia

Hunaja omenaviinietikan ainesosat: omenaviini ja hunaja Etikkahappoisuus 5 prosenttia

BALSAMIETIKAT

"Eihän tämä ole viinietikkaa, vaan lääkettä! Balsamia sekä sielulle että ruumiille."

Kypsä balsamietikka on väriltään tumman ruskeaa, kymmenien vuosien ikäinen jopa mustaa. Asiantuntijat kuvailevat balsamietikan makua usein samoilla termeillä kuin viinien makua: pehmeän täyteläinen ja makean hedelmäinen. Tavallisiin viinietikkoihin verrattuna hintavan balsamietikan aromi on niin voimakas, että sitä voi onneksi käyttää säästeliäästi.

Balsamietikat valmistetaan rypäleistä, ikivanhan, monimutkaisen ja salaisen reseptin mukaan.

Balsamietikka on hienostunut mauste, jolla voi loihtia todella jännittäviä makuelämyksiä. Sillä voi viimeistellä ruoan aina, kun huomaa, että "se jokin" puuttuu.

Suomesta saatava aito balsamietikka on valmistettu Modenassa, Italiassa.

Ruokaohjeet

  • Etikat ja balsamietikat


* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 11.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0