![]() |
LEENA NORDSTRöM
Väkiviinaetikan ainesosat: vilja ja väkiviina
Etikkahappopitoisuus 10 prosenttia
Säilöntäliemen ainesosat: väkiviinaetikka, mallasetikka ja luontainen aromi
Etikkahappoisuus 6 prosenttia
Valkoviinietikan ainesosat: valkoviini
Etikkahappoisuus 7 prosenttia
Punaviinietikan ainesosat: punaviini
Etikkahappoisuus 7 prosenttia
Omenaviinietikan ainesosat: omenaviini
Etikkahappoisuus 5 prosenttia
Hunaja omenaviinietikan ainesosat: omenaviini ja hunaja Etikkahappoisuus 5 prosenttia
"Eihän tämä ole viinietikkaa, vaan lääkettä! Balsamia sekä sielulle että ruumiille."
Kypsä balsamietikka on väriltään tumman ruskeaa, kymmenien vuosien ikäinen jopa mustaa. Asiantuntijat kuvailevat balsamietikan makua usein samoilla termeillä kuin viinien makua: pehmeän täyteläinen ja makean hedelmäinen. Tavallisiin viinietikkoihin verrattuna hintavan balsamietikan aromi on niin voimakas, että sitä voi onneksi käyttää säästeliäästi.
Balsamietikat valmistetaan rypäleistä, ikivanhan, monimutkaisen ja salaisen reseptin mukaan.
Balsamietikka on hienostunut mauste, jolla voi loihtia todella jännittäviä makuelämyksiä. Sillä voi viimeistellä ruoan aina, kun huomaa, että "se jokin" puuttuu.
Suomesta saatava aito balsamietikka on valmistettu Modenassa, Italiassa.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty
11.04.2014 Webmaster