Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Niksejä ja vinkkejä ruoanlaittoon

Ruoanvalmistusta hellalla

LEENA NORDSTRÖM JA PAAVO PUHAKKA

Oma myönteinen asenne lisää motivaatiota ruoanvalmistukseen.

* Pidä ruokatarvikkeet omilla paikoillaan vaadi sitä myös muilta perheenjäseniltä.

* Kuiva aineet on hyvä säilyttää purkeissa tai merkitä ne esimerkiksi pistekirjoituksella.

* Käytä ruoanvalmistuksessa käsiäsi niin paljon kuin mahdollista. Nestemäiset aineet on helppo ottaa lusikalla laakeasta purkista.

* Ruokaöljyn levitystä helpottaa pensseli.

* Käytä pataa paistinpannun asemasta korkea reuna estää ruoan valumista pitkin hellaa. Käytä yleensäkin suurempia keittoastioita kuin on välttämätöntä estääksesi hellalle läikkymisen.

* Ruskistettaessa liha kypsyy helpommin ja nopeammin, kun se ruskistetaan pienissä erissä.

* Käytä vetomittoja, juomalasi ja kahvikuppi ovat hyviä mittausvälineitä. Margariinin ja voin mittaamiseen voi apuna käyttää omaa etusormea, naisen sormen leveys on 50 g ja miehillä 75 g.

* Opettele leivonnaisille ja ruoille oikeat paistolämpötilat ja ajat sekä käytä ajastinta apunasi.

* Käytä hyväksesi kuulo ja hajuaistiasi.

* Pannukakkutaikinan kaataminen käy kätevimmin, kun laitat pellin ensin uuniin ja vasta sitten kaadat taikinan pellille.

* Pitkät patakintaat ja niiden lisäksi patalaput ovat korvaamattomat.

* Sipuleiden kuoriminen helpottuu, kun liotat niitä ensin lämpimässä vedessä. * Silava ei räisky, kun se paistetaan huoneenlämpöisenä.

Ruokaohjeet

  • Niksejä ja vinkkejä ruoanlaittoon


* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 11.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0