Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Niksejä ja vinkkejä ruoanlaittoon

Ruoanvalmistusta hellalla

LEENA NORDSTRÖM JA PAAVO PUHAKKA

Oma myönteinen asenne lisää motivaatiota ruoanvalmistukseen.

* Pidä ruokatarvikkeet omilla paikoillaan vaadi sitä myös muilta perheenjäseniltä.
* Kuiva aineet on hyvä säilyttää purkeissa tai merkitä ne esimerkiksi pistekirjoituksella.
* Käytä ruoanvalmistuksessa käsiäsi niin paljon kuin mahdollista. Nestemäiset aineet on helppo ottaa lusikalla laakeasta purkista.
* Ruokaöljyn levitystä helpottaa pensseli.
* Käytä pataa paistinpannun asemasta korkea reuna estää ruoan valumista pitkin hellaa. Käytä yleensäkin suurempia keittoastioita kuin on välttämätöntä estääksesi hellalle läikkymisen.
* Ruskistettaessa liha kypsyy helpommin ja nopeammin, kun se ruskistetaan pienissä erissä.
* Käytä vetomittoja, juomalasi ja kahvikuppi ovat hyviä mittausvälineitä. Margariinin ja voin mittaamiseen voi apuna käyttää omaa etusormea, naisen sormen leveys on 50 g ja miehillä 75 g.
* Opettele leivonnaisille ja ruoille oikeat paistolämpötilat ja ajat sekä käytä ajastinta apunasi.
* Käytä hyväksesi kuulo ja hajuaistiasi.
* Pannukakkutaikinan kaataminen käy kätevimmin, kun laitat pellin ensin uuniin ja vasta sitten kaadat taikinan pellille.
* Pitkät patakintaat ja niiden lisäksi patalaput ovat korvaamattomat.
* Sipuleiden kuoriminen helpottuu, kun liotat niitä ensin lämpimässä vedessä. * Silava ei räisky, kun se paistetaan huoneenlämpöisenä.



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet

  • Niksejä ja vinkkejä ruoanlaittoon




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 11.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä