![]() |
0,6 kg silakkafileitä (25-35 kpl)
nippu tillinvarsia
1 sipuli
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
keitinliemi:
1 dl etikkaa
8 dl vettä
0,5 dl sokeria
1 tl neilikkaa
2 tl kokonaisia maustepippureita
1 rkl suolaa
Kääri silakkafileet rullalle aloittaen häntäpäästä. Laita ne reunalliseen uunivuokaan. Ripottele päälle suola valkopippuriseos, hienonnetut tillinvarret ja ohueksi siivutetut sipulirenkaat. Anna maustua hetki ja kaada päälle kiehautettu keitinliemi. Peitä voipaperilla ja anna hautua 125 asteessa noin 10 minuuttia.
Halutessasi voit antaa jäähtyneiden silakoiden maustua jääkaapissa vuorokauden ennen tarjoilua. Tarjoa ilman lientä.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 1.9.16 Webmaster