0,7 kg raavaankieltä
vettä
2 dl lohkottuja liemijuureksia (mm. porkkana, sipuli, purjo, palsternakka ja selleri)
ripaus valkopippuria
6 maustepippuria
1 laakerinlehti
Poista kielestä kovat rauhaset ja pese se hyvin kylmällä vedellä ja juuriharjalla. Laita kieli kattilaan, jossa on runsaasti kylmää vettä. Veden alkaessa kiehua pintaan muodostuu verivaahtoa, joka on hyvä kuoria kauhalla pois. Lisää juurekset ja mausteet. Kieli on kypsää, kun nahka irtoaa. Jäähdytä ja kuori nahka pois. Leikkaa kieli ohuiksi viipaleiksi ja kuumenna keitinliemessä.
P.S. Valmista keitinliemestä vaalea peruskastike (ks. 1.13.4 sitruuna , tomaatti , kapris tai tillikastike).
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster