Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Herkkusienikastike

herkkusienikastike

0,5 l vaaleaa peruskastiketta (ks. 1.13.4)
0,5 sipuli
1 dl herkkusieniä
1 rkl valkoviiniä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Hienonna sipuli. Jos herkkusienet ovat tuoreita, ripottele päälle 3 rkl vehnäjauhoja, sekoita ja pese kaikki lika pois vehnäjauhojen mukana.

Viipaloi herkkusienet. Jos käytät purkkiherkkusieniä, käytä liemi kastikkeeseen.

Lisää sulatettuun rasvaan sipuli ja herkkusienet. Kypsennä hetki ja lisää jauhot. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 nesteestä kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen. Mausta ja hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen.

P.S. Makua voi parantaa kermalla. Sopii kana-, kasvis-, liha- ja kalaruokien kera.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 20.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä