1-2 keltuaista
0,5 tl sinappia
1-2 tl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria
0,5 rkl viinietikkaa
2-3 dl öljyä
Käytettävien aineiden tulee olla samanlämpöisiä. Sekoita pyöreäpohjaisessa tukevassa kulhossa keskenään keltuaiset, sinappi, sitruunamehu, viinietikka, suola ja pippuri. Käytä sekoittamiseen puuhaarukkaa tai kauhaa. Lisää öljy voimakkaasti vatkaten aluksi tipoittain ja sitten tasaisena nauhana. Kastikkeen voi valmistaa myös yleis tai monitoimikoneessa sekä sähkövatkaimella.
P.S. Jos majoneesi pyrkii juoksettumaan, riko keltuainen puhtaaseen kulhoon. Lisää siihen juoksettunut majoneesi vähän kerrallaan voimakkaasti sekoittaen. Jos ajoneesista tulee liian paksua, lisää siihen teelusikallinen kylmää vettä. Majoneesia voi ohentaa ja makua parantaa vaikkapa herkkusieni parsa suolakurkkuliemellä.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster