Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

PIPARJUURIKASTIKE

2 rkl voita tai margariinia

2 rkl vehnä tai maissijauhoja

1 l nestettä (vesi + mausteliemikuutio)

1 dl juureksia maun mukaan (esim. porkkana, sipuli, selleri tai palsternakka)

ripaus suolaa

ripaus valkopippurijauhetta

3 rkl raastettua piparjuurta

Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.

Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta minuutti. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 nesteestä mielellään kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen. Hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen. isää kypsään kastikkeeseen kuorittua ja raastettua piparjuurta. Tarkista maku.

P.S. Makua voi parantaa kermalla tai maidolla. Voit vahvistaa kastikkeen makua 0,5 tl:lla etikkaa. Piparjuurikastike sopii hyvin liharuoille.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä