Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Sinappikastike

Sipulin hauduttaminen

2 rkl voita tai margariinia

2 rkl vehnä tai maissijauhoja

1 l nestettä (vesi + mausteliemikuutio)

1 dl juureksia maun mukaan (esim. porkkana, sipuli, selleri tai palsternakka)

ripaus suolaa

ripaus valkopippurijauhetta

3 rkl sinappia

Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.

Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta minuutti. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 nesteestä mielellään kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen. Hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen. Lisää kypsään kastikkeeseen sinappi ja tarkista maku.

P.S. Makua voi parantaa kermalla tai maidolla. Sopii tarjottavaksi liha- tai kalaruokien kanssa.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 20.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä