Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

RAPU- ÄYRIäISKASTIKE

2 rkl voita tai margariinia

2 rkl vehnä tai maissijauhoja

1 l nestettä (vesi + mausteliemikuutio)

1 dl juureksia maun mukaan (esim. porkkana, sipuli, selleri tai palsternakka)

ripaus suolaa

ripaus valkopippurijauhetta

0,5 dl mm. katkarapuja ja/tai kuorittuja simpukoita

2 tl valkoviiniä

Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.

Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta minuutti. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 nesteestä mielellään kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen. Hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen. Lisää lopuksi valkoviini, ravut ja äyriäiset. Tarkista maku.

P.S. Makua voi parantaa kermalla tai maidolla. Sopii kala- ja äyriäisruokien kera.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 20.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä