Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

RAPU- ÄYRIäISKASTIKE

2 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnä tai maissijauhoja
1 l nestettä (vesi + mausteliemikuutio)
1 dl juureksia maun mukaan (esim. porkkana, sipuli, selleri tai palsternakka)
ripaus suolaa
ripaus valkopippurijauhetta
0,5 dl mm. katkarapuja ja/tai kuorittuja simpukoita
2 tl valkoviiniä

Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.

Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta minuutti. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 nesteestä mielellään kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen. Hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen. Lisää lopuksi valkoviini, ravut ja äyriäiset. Tarkista maku.

P.S. Makua voi parantaa kermalla tai maidolla. Sopii kala- ja äyriäisruokien kera.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 20.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä