Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

VOIKASTIKE

6 pientä sipulia
300 g suolatonta voita
1 tl rouhittua mustapippuria
1 dl valkoviinietikkaa
2 dl kuivaa valkoviiniä
0,5 dl kermaa
1 dl kalalientä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
1 puristettu sitruuna

Hienonna sipulit ja keitä niitä miedolla lämmöllä nokareessa voita, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää rouhittu pippuri, valkoviini ja valkoviinietikka. Keitä kokoon välillä sekoittaen. Kun lähes kaikki neste on haihtunut, lisää kerma ja kalaliemi. Keitä hetki. Lisää voipalaset nopeasti yksitellen koko ajan sekoittaen. Kun voi on kokonaan sekoittunut joukkoon, kiehauta kastike. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.

P.S. Sopii hienojen kalaruokien kera. Voit tarjota myös hienojen liharuokien kanssa, jos vaihdat kalaliemen lihaliemeksi.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä