Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Viinivaahtokastike sabayon

Hedelmiä

Herkullinen ja hieno viinikastike valmistettuna aitoon italialaiseen tapaan. Voit vallan hyvin hemmotella vieraitasi tällä herkullisella kastikkeella, vaikka et maailman paras kokki olisikaan. Noudata ohjetta tarkoin. Varaa kaikki aineet käden ulottuville ja vatkaa vaahto vasta aivan viime hetkellä, jotta se säilyy kuohkeana. Vaahto on vatkattava vesihauteessa, jotta siitä tulee tasaista.

3 keltuaista
0,5 dl sokeria
1 dl marsalaviiniä tai sherryä

Vatkaa keltuaiset ja sokeri teräskulhossa kuohkeaksi. Kuumenna viini kattilassa siten, ettei se kiehu ja lisää se vatkaten keltuaisseokseen. Laita kulho vesihauteeseen. Kuumenna seosta koko ajan vatkaten, kunnes se on sakeaa ja kuohkeaa. Sähkövatkain on erinomainen apu viinivaahtokastiketta valmistettaessa. Ota kulho vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on hieman jäähtynyt. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä hedelmien tai marjojen kanssa.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 6.4.16 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä