Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Saaristolaisleipä

Joululeipä

1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl siirappia
1 rkl suolaa
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 l vehnäjauhoja

2 rkl voita vuokien voiteluun

Siirappivesi
1 dl vettä
0,5 dl siirappia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Sekoita muut aineet joukkoon huolellisesti. Taikinasta tulee hyvin pehmeää. Taikinaa ei vaivata. Laita taikina pitkulaisiin voideltuihin vuokiin. Muista jättää kohoamisvara. Anna taikinan kohota lämpimässä noin kaksi tuntia.

Paista 175 asteessa n. 1-1,5 tuntia. Voitele leivät siirappivedellä ja anna kypsyä 150 asteessa vielä 30 minuuttia.

Kumoa leivät tasolle ja anna niiden jäähtyä liinan alla.
Anna leipien tekeytyä kylmässä pari kolme päivää, jonka jälkeen ne ovat parhaimmillaan.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 1.9.16 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä