Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Ruisleipä

Leipiä

(3 Leipää)
1. vaihe:
1 l vettä
0,5 pkt hiivaa (25 g)
3 murennettua hapankorpun palaa
1 l ruisjauhoja
2. vaihe:
1 rkl suolaa
1 pkt hiivaa (50 g)
n. 1,3 l ruisjauhoja

Sekoita ensimmäisessä vaiheessa kädenlämpöiseen veteen hiivanokare, murennetut hapankorppupalat ja ruisjauhot. Peitä ja anna seisoa lämpimässä. Sekoita välillä. Lisää seuraavana päivänä juureen hiiva ja suola. Vaivaa ruisjauhoilla kiinteäksi.

Kohota taikinaa pyyheliinan alla 0,5 1 tuntia. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä limpuiksi. Anna kohota pellillä pyyheliinan alla.

Pistele ja paista ensin 225 asteessa ja sitten 200 asteessa yhteensä noin tunti.



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 4.12.17 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä