![]() |
(3 Leipää)
1. vaihe:
1 l vettä
0,5 pkt hiivaa (25 g)
3 murennettua hapankorpun palaa
1 l ruisjauhoja
2. vaihe:
1 rkl suolaa
1 pkt hiivaa (50 g)
n. 1,3 l ruisjauhoja
Sekoita ensimmäisessä vaiheessa kädenlämpöiseen veteen hiivanokare, murennetut hapankorppupalat ja ruisjauhot. Peitä ja anna seisoa lämpimässä. Sekoita välillä. Lisää seuraavana päivänä juureen hiiva ja suola. Vaivaa ruisjauhoilla kiinteäksi.
Kohota taikinaa pyyheliinan alla 0,5 1 tuntia. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä limpuiksi. Anna kohota pellillä pyyheliinan alla.
Pistele ja paista ensin 225 asteessa ja sitten 200 asteessa yhteensä noin tunti.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 4.12.17 Webmaster