2 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnä tai maissijauhoja
1 l nestettä (vesi + mausteliemikuutio)
1 dl juureksia maun mukaan (esim. porkkana, sipuli, selleri tai palsternakka)
ripaus suolaa
ripaus valkopippurijauhetta
0,5 dl valkoviiniä
2 tl sitruunamehua
Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta minuutti. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 nesteestä mielellään kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen. Hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen. Lisää kypsään kastikkeeseen valkoviini ja sitruunamehu. Tarkista maku.
P.S. Makua voi parantaa kermalla tai maidolla. Sopii kana- tai kalaruokien kanssa.
VALKOINEN PERUSKASTIKE
Kiehauta maito. Sulata rasva toisessa kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta minuutti. Lisää vähitellen... ...
Lue lisää
KUORRUTUSKASTIKE ELI JUUSTOKASTIKE
Ripottele kypsään kuumaan valkokastikkeeseen juustoraaste samalla tasaisesti sekoittaen. Jäähdytä hetki ja lisää... ...
Lue lisää
SIPULIKASTIKE
Kiehauta maito. Sulata rasva toisessa kattilassa ja lisää sulatettuun rasvaan kuorittu ja hienoksi hakattu sipuli ja hauduta hetken. Lisää joukkoon... ...
Lue lisää
VAALEA PERUSKASTIKE
Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon... ...
Lue lisää
TILLIKASTIKE
eikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon jauhot.... ...
Lue lisää
PIPARJUURIKASTIKE
Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon... ...
Lue lisää
KAPRISKASTIKE
Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon jauhot.... ...
Lue lisää
SINAPPIKASTIKE
Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon jauhot.... ...
Lue lisää
RAPU- ÄYRIäISKASTIKE
Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää... ...
Lue lisää
CURRYKASTIKE
Kuori ja hienonna sipuli ja omena sekä poista omenasta siemenkota. Lisää sulatettuun rasvaan sipuli, omena ja curry. Kypsennä hetki ja... ...
Lue lisää
PAPRIKAKASTIKE
Kuori sipuli ja paprika sekä poista paprikasta siemenkota ja leikkaa molemmat pieniksi kuutioiksi. Lisää sulatettuun rasvaan sipuli ja paprika.... ...
Lue lisää
TOMAATTIKASTIKE
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää sulatettuun rasvaan sipuli, valkosipulinkynsi, timjami ja rosmariini. Kypsennä hetki ja lisää... ...
Lue lisää
Herkkusienikastike
Hienonna sipuli. Jos herkkusienet ovat tuoreita, ripottele päälle 3 rkl vehnäjauhoja, sekoita ja pese kaikki lika pois vehnäjauhojen mukana.... ...
Lue lisää
VIHERPIPPURIKASTIKE
Leikkaa pestyt ja kuoritut juurekset pieniksi kuutioiksi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää juurekset. Kypsennä hetki ja lisää joukkoon... ...
Lue lisää
Ruskea kastike
Ruskista vehnäjauhot voissa. Anna paahtua, mutta varo pohjaan palamista. Jäähdytä rasva jauhoseosta hetki ja lisää 2/3 nesteestä... ...
Lue lisää
RUSKEA KASTIKE ROBERT
Hienonna sipuli. Jos herkkusienet ovat tuoreita, ripottele päälle vehnäjauhoja, sekoita ja pese kaikki lika pois vehnäjauhojen mukana.... ...
Lue lisää
RUSKEA KASTIKE PIKANTTI
Ruskista hienonnettu sipuli ja vehnäjauhot voissa. Lisää neste mielellään kuumana ja sekoita huolellisesti tasaiseksi. Hauduta kastike... ...
Lue lisää
PIPPURIKASTIKE
Valmista kuten ruskea kastike pikantti (ks. 1.13.18), mutta käytä etikka tai maustekurkkujen tilalla erilaisia rouhittuja pippureita.
P.S. Sopii... ...
Lue lisää
Punaviinikastike
Hauduta sipuli rasvassa. Lisää vehnäjauhot sekä lämmin neste ja anna suurustua. Lisää punaviini ja muut mausteet. Väriä... ...
Lue lisää
MIKROSSA KYPSENNETTäVä KASTIKE
Paloittele sipuli. Kypsennä sipuli ja voi mikrossa (noin 2 minuuttia) välillä sekoittaen. Lisää neste ja... ...
Lue lisää
SIPULINEN SPAGHETTIKASTIKE
Hienonna sipulit. Pese paprika ja poista siemenkota sekä kuutioi. Kiehauta hienonnetut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet öljyssä. Kaada... ...
Lue lisää
Kastikepohja. Lihan ym. uunissa kypsentämisestä jäävästä liemestä saa hyvän makupohjan, joka kannattaa jäähdyttää ja laittaa... ...
Lue lisää
<< Sinappikastike | Rapu- äyriäiskastike >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja