6 pientä sipulia
300 g suolatonta voita
1 tl rouhittua mustapippuria
1 dl valkoviinietikkaa
2 dl kuivaa valkoviiniä
0,5 dl kermaa
1 dl kalalientä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
1 puristettu sitruuna
Hienonna sipulit ja keitä niitä miedolla lämmöllä nokareessa voita, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää rouhittu pippuri, valkoviini ja valkoviinietikka. Keitä kokoon välillä sekoittaen. Kun lähes kaikki neste on haihtunut, lisää kerma ja kalaliemi. Keitä hetki. Lisää voipalaset nopeasti yksitellen koko ajan sekoittaen. Kun voi on kokonaan sekoittunut joukkoon, kiehauta kastike. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
P.S. Sopii hienojen kalaruokien kera. Voit tarjota myös hienojen liharuokien kanssa, jos vaihdat kalaliemen lihaliemeksi.
Voikastike bearnaise
Laita viinietikka, sipuli, valkoviini, pippurit ja persiljanoksa kattilaan. Keitä hiljalleen kokoon, kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Sulata voi... ...
Lue lisää
VOIKASTIKE CHORON
Valmista bearnaise kastike ja lisää tomaattisose.
P.S. Sopii paistettujen tai hiillostettujen liharuokien kanssa. ...
Lue lisää
<< Kastikepohja | Voikastike bearnaise >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja