Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KAALIKEITTO

0,4 kg lampaanlapaa tai rintaa

1 l vettä

ripaus suolaa

6 kokonaista maustepippuria

2 sipulia

2 porkkanaa

1 kaali (1 l vettä kaalin keittämiseen)

1 tl meiramia

Paloittele lampaan liha kylmään veteen, johon on lisätty vähän karkeaa suolaa. Kuori kiehuessa pinnalle nouseva paksu verivaahto pois. Lisää joukkoon juurekset ja mausteet. Kypsennä miedolla lämmöllä. Jäähdytä ja suikaloi liha. Hauduta voissa sipulit ja kaalisuikaleet ja lisää ne lihan keitinliemeen. Kypsennä 1-2 tuntia. Kun kaalit ovat kypsiä, lisää keittoon lihasuikaleet ja vihannekset. Tarkista maku. Keitto on hyvää silloin, kun se on kaalista sakeaa.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä