Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

OSKARINLEIKE

4 ulkofile tai sisäpaistileikettä (n. 130 g)

1 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

ripaus valkopippuria

1-2 kananmunaa

3 rkl voita tai öljyä

2 dl bearnaisekastiketta

1 rkl tomaattisosetta

1 dl katkarapuja

8 parsanpalaa

Leikkaa liha poikkisyin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista ja katko kiristävät kalvot ja jänteet. Nuiji leikkeet ohuiksi kahden muovikelmun välissä. Kieritä ohut lihaviipale ensin kummaltakin puolelta vehnäjauho suola pippuriseokseen. Laita rasva kuumalle pannulle ja paista leikkeet hitaasti kypsiksi (molemmin puolin).

Valmista voikastike bearnaise ja lisää puoleen kastikkeeseen väriksi tomaattisosetta. Laita paistetun leikkeen päälle bearnaise kastiketta, kaksi parsanpalaa ja katkarapuja.

P.S. Leike on saanut nimensä ruotsin kuninkaan Oskar toisen mukaan.



Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä