Toivomme sivuston tarjoavan tukea niin ruoanlaiton ensiaskeleita ottavalle kuin jo pidemmälle ehtineelle taitajallekin.
Tämä Neljäs osa vie meidät yhdessä ystäviemme kanssa illanistujaisten ja muiden yhteisten tapaamisten pariin.
Kaikessa ruoanlaitossa ohjeet ovat vain alku taitojemme kehittämiselle. Tämän kirjasarjan ohjeet on suunniteltu 4-5 hengelle.
Ohjeissa painomäärät on muutettu kappalemääriksi tai muiksi mittayksiköiksi. Ainemäärät on arvioitu tuotteen keskipainosta. Menettely helpottaa
ruoanvalmistusta, mutta vaatii hieman myös omaa ajattelua.
Hyväksi kokiksi voi oppia vain valmistamalla ruokaa. Kokemuksia kartuttaen, rohkeasti kokeillen ja omaa mielikuvitusta käyttäen voit saavuttaa paljon.
Toivomme, että kirjasarjamme on avuksi sinulle tällä palkitsevalla taipaleella. Ratkaisevaa on rakkaus ruoanlaittoon.
Hyvää ruokahalua!
Alkuruokia
Käsitteenä alkuruoka on laaja ja tarkoittaa ennen pääruokaa tarjottavaa ruokaa. Alkuruokia voi olla yksi tai useita, mutta yleensä korkeintaan... ...
Lue lisää Alkuruokia
Sillit
Sokerisuolattua silliä ei välttämättä tarvitse liottaa, ellei se ole liian suolaista. Sen voi sisälmysten
poistamisen jälkeen vain huuhtoa... ...
Lue lisää Sillit
Keittoja
Koti-iltoihin sopii keitto leivän kera. Keittoja on kevyistä ja kirkkaista alkuruokakeitoista ruokaisiin paksuihin ja kermaisiin keittoihin.
Lämpimät... ...
Lue lisää Keittoja
Salaatit
Salaatteja voi valmistaa tuhansilla eri aineilla ja yhdistelmillä omien mieltymysten ja eri ohjeiden mukaisesti. Usein tärkeimpiä kysymyksiä on, onko... ...
Lue lisää Salaatit
Kala- ja äyriäisruokia
Hyvin valmistettu ja maustettu kala on maukasta arki- tai juhlaruokaa.
Kala on maukas ja ravintosisällöltään monipuolinen... ...
Lue lisää Kala- ja äyriäisruokia
Liharuokia
Uunissa kypsennetyt liharuoat ovat helppoja ja sopivat tarjottavaksi isollekin vierasjoukolle.
LIHAN PAISTAMINEN JA PARILOINTI
Anna lihan lämmetä... ...
Lue lisää Liharuokia
Linturuokia
Linturuoka on kevyttä ja helposti sulavaa. Eri lintujen lihan väri ja maku vaihtelevat. Kasvatetut linnut, kuten broileri ym., ovat maultaan miedompia kuin... ...
Lue lisää Linturuokia
Vihannesruokia
Kevyesti kypsennetty vihannesruoka on helppo ja nopea tehdä, ja se maistuu herkulliselta. ...
Lue lisää Vihannesruokia
Perunaruokia
Maukas perunaruoka antaa ruoalle lopullisen silauksen.
Peruna sisältää paljon hiilihydraatteja ja vähän rasvaa. Eri perunalajikkeet erottuvat... ...
Lue lisää Perunaruokia
Grilliruokia
Kesäaikaan saat arkiruokaan tai juhlahetkeen vaihtelua grillaamalla. Parhaimmillaan grillaus luo tuoksuineen viihtyisän tunnelman. Grillauksesta ja sen... ...
Lue lisää Grilliruokia
Leipominen
Leipominen on oiva tapa säästää. Kun olet tehnyt reseptin muutaman kerran, voit makusi mukaan kokeilla vaihtaa jauhoja, hiutaleita tai nesteitä.... ...
Lue lisää Leipominen
LEIVÄT
Leipä on tärkeä osa ruokavaliostamme ja siitä saamme vitamiineja, mineraaleja ja proteiinia. Leipä on myös hyvä kuitujen lähde. ... ...
Lue lisää Leivät
Jälkiruokia
Jälkiruoka ei ole ylellisyyttä. Makea täydentää aterian. Kokeile vastakohtia valitessasi jälkiruokia; kylmä täyttävä... ...
Lue lisää Jälkiruokia
<< Omena-riisipuuro | Alkuruokia >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja