Sijainti: Etusivu | Ystävien | Sillit | Sillit

Sillit

joulua

< >

Sokerisuolattua silliä ei välttämättä tarvitse liottaa, ellei se ole liian suolaista. Sen voi sisälmysten poistamisen jälkeen vain huuhtoa kylmässä vedessä.

Kovempia suolasillejä kannattaa liottaa 1 3 tuntia tai yön yli vedessä, maidossa tai piimässä. Myös niistä tulee poistaa sisälmykset. Paina peukalolla pitkin selkäruotoa, poista myös muut ruodot ja vedä nahka pois.

Leikkaa sillinpuolikkaat tarjoiluvadille noin 1 cm:n levyisiksi paloiksi.

P.S. Muista, että kala tarvitsee aikaa kypsymiseen ja maustumiseen. Kaupasta saa valmiita sillifileitä, mutta hinta on moninkertainen perkaamattomaan silliin verrattuna.


kala ruokaohje

Lasimestarinsilli

LASIMESTARINSILLI Perkaa silli, mutta älä fileoi. Liota kaloja yön yli. Leikkaa sillit 2-3 cm:n levyisiksi paloiksi. Vatsanahan ohuen reunan voit leikata pois. Lado... ... Lue lisää Lasimestarinsilli

Sillikaviaari

Sillikaviaari

SILLIKAVIAARI Anna korppujauhojen turvota hetki kermassa. Hakkaa sillifileet, kananmunat ja sipuli erittäin hienoksi tai jauha ne monitoimikoneella. Sekoita kaikki aineet... ... Lue lisää Sillikaviaari

kermavaahto

Värikäs paprikasilli

VÄRIKÄS PAPRIKASILLI Paloittele silli. Leikkaa sipuli renkaiksi ja paprikat kuutioiksi tai renkaiksi. Lado ne vuorotellen lasitölkkiin. Mittaa kattilaan liemen... ... Lue lisää Värikäs paprikasilli

kinkkusampyla

Tomaattisilli

TOMAATTISILLI Paloittele sillifileet. Hienonna sipuli. Sekoita kastikeainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Laita sillipaloja, sipulisilppua ja kastiketta tölkkiin... ... Lue lisää Tomaattisilli

kuori

Sitruunasilli

SITRUUNASILLI Paloittele yön yli liotetut sillifileet. Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa se kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Lado sillipalat, sitruuna, laakerinlehdet ja... ... Lue lisää Sitruunasilli

silli ala russe

Silliä venäläiseen tapaan

Silli a la Russe, Silliä venäläiseen tapaan. Leikkaa sillifileet viipaleiksi. Keitä ja kuori kananmunat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Leikkaa... ... Lue lisää Silli a la Russe


<< Marinoidut kanttarellit | Lasimestarinsilli >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja