Sokerisuolattua silliä ei välttämättä tarvitse liottaa, ellei se ole liian suolaista. Sen voi sisälmysten poistamisen jälkeen vain huuhtoa kylmässä vedessä.
Kovempia suolasillejä kannattaa liottaa 1 3 tuntia tai yön yli vedessä, maidossa tai piimässä. Myös niistä tulee poistaa sisälmykset. Paina peukalolla pitkin selkäruotoa, poista myös muut ruodot ja vedä nahka pois.
Leikkaa sillinpuolikkaat tarjoiluvadille noin 1 cm:n levyisiksi paloiksi.
P.S. Muista, että kala tarvitsee aikaa kypsymiseen ja maustumiseen. Kaupasta saa valmiita sillifileitä, mutta hinta on moninkertainen perkaamattomaan silliin verrattuna.
LASIMESTARINSILLI
Perkaa silli, mutta älä fileoi. Liota kaloja yön yli. Leikkaa sillit 2-3 cm:n levyisiksi paloiksi. Vatsanahan ohuen reunan voit leikata pois. Lado... ...
Lue lisää Lasimestarinsilli
SILLIKAVIAARI
Anna korppujauhojen turvota hetki kermassa. Hakkaa sillifileet, kananmunat ja sipuli erittäin hienoksi tai jauha ne monitoimikoneella. Sekoita kaikki aineet... ...
Lue lisää Sillikaviaari
VÄRIKÄS PAPRIKASILLI
Paloittele silli. Leikkaa sipuli renkaiksi ja paprikat kuutioiksi tai renkaiksi. Lado ne vuorotellen
lasitölkkiin. Mittaa kattilaan liemen... ...
Lue lisää Värikäs paprikasilli
TOMAATTISILLI
Paloittele sillifileet. Hienonna sipuli. Sekoita kastikeainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Laita
sillipaloja, sipulisilppua ja kastiketta tölkkiin... ...
Lue lisää Tomaattisilli
SITRUUNASILLI
Paloittele yön yli liotetut sillifileet. Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa se kuorineen ohuiksi
viipaleiksi. Lado sillipalat, sitruuna, laakerinlehdet ja... ...
Lue lisää Sitruunasilli
Silli a la Russe, Silliä venäläiseen tapaan. Leikkaa sillifileet viipaleiksi. Keitä ja kuori kananmunat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.
Leikkaa... ...
Lue lisää Silli a la Russe
<< Marinoidut kanttarellit | Lasimestarinsilli >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja