1,5 kg kokonaista siikaa tai haukea tai 0,7 kg siika tai haukifileitä
1 l vettä
1 porkkana
1 sipuli
2 laakerinlehteä
5-10 kokonaista maustepippuria
ripaus suolaa
Keitä vettä ja muita aineksia 10-15 minuuttia. Lisää tuoretta tilliä. Laita perattu (poistettu sisälmykset ja kidukset) kokonainen kala liemeen siten, että kala juuri peittyy. Kuumenna, kunnes keitos kiehuu. Nosta
kattila liedeltä ja anna kalan kypsyä kannen alla jäähtyvässä vedessä.
P.S. Voit keittää samalla periaatteella myös kalapalat. Fileerauksesta jääneistä ruodoista voit keittää kalaliemen samalla tavoin. Siivilöi liemi keittämisen jälkeen, jolloin siitä saa hyvän pohjan kalakeittoon tai kastikkeeseen.
KIRJOLOHILAATIKKO
Pese, kuori ja viipaloi perunat. Viipaloi kirjolohi ja pestyt purjot. Voitele uunivuoka ja asettele siihen
kerroksittain perunoita, purjoa ja kirjolohta.... ...
Lue lisää
KERMASILAKAT
Laita silakkafileet voideltuun uunivuokaan. Ripottele mausteet fileiden väliin. Kaada kerma kalojen päälle.
Paista 180 asteessa noin puoli tuntia. ...
Lue lisää
NOPEA KALALAATIKKO
Sekoita ainekset ja paista voidellussa uunivuoassa 180 asteessa puoli tuntia. ...
Lue lisää
SILAKKAPIHVIT PAAVON TAPAAN
Riko kananmuna ja sekoita kevyesti. Kastele silakkafileet kananmunassa ja pyörittele sen jälkeen
korppujauho mausteseoksessa. Paista... ...
Lue lisää
Silakkapihvit
Valmista täyte hienontamalla kananmunat ja sekoittamalla ne muihin aineisiin. Levitä siivilällä työlaudalle ohut kerros ruisjauhoja. Laita... ...
Lue lisää
SIIKAPIHVIT
Jauha siika hienoksi yleiskoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita kala, kerma, kananmuna ja mausteet
keskenään. Paista paistinpannussa pihveiksi voita tai... ...
Lue lisää
Paistettu kala
Sekoita mausteet vehnä ja korppujauhoihin. Pyörittele kalafileet vehnäjauhoissa ja kastele sen jälkeen
kevyesti sekoitetussa kananmunassa.... ...
Lue lisää
KIRJOLOHTA SUOLAPEDILLÄ
Kaada suola uunipellin pohjalle. Aseta file suolan päälle nahkapuoli alaspäin. Paista 200 asteessa noin 25
minuuttia. ...
Lue lisää
SILAKKA-AURINKO
Poista silakoista pää ja sisälmykset. Huuhtele ne nopeasti ja valuta hyvin. Kaada kupin pohjalle runsaasti sitruunapippuria ja kohtuullisesti suolaa.... ...
Lue lisää
<< Paistettu kala | Kirjolohta suolapedillä >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja