Sijainti: Etusivu | Sormet sopassa | Sinapit | Sinappiohje vuodelta 1907

Sinappiohje vuodelta 1907

Sinappia, mustard

< >

Wanhanajan sinappi
Osta hyviä sinappijauhoja, pane muutama ruokalusikallinen juomalasiin (ja sokeri) (enemmän tahi vähemmän menekin mukaan), pane joukkoon sen verta kiehuvaa vettä, että sinappi käy ohuen puuron tapaiseksi, ja sekoita sitä hopea- tahi puulusikalla, kunnes siitä tulee aivan tasaista ja notkeaa.

Kaada se sinappitölkkiin ja säilytä viileässä paikassa. Ei säily kauan hyvänä, mutta ei myöskään ole hyvää samana päivänä, jona se valmistetaan.

Ranskalainen sinappiohje vuodelta 1907

4 rkl sinappijauhetta
4 rkl sokeria
2 rkl viinietikkaa

Sekoita lasissa 4 ruokalusikallista sinappijauhoja ja 4 ruokalusikallista
hienoa sokeria, pane joukkoon sen verta hyvää etikkaa, että sinappi käy ohuen puuron tapaiseksi, sekoita sitä ja säilytä kuten edellinen. Tätä sinappia sanotaan ranskalaiseksi ja on se edellistä, n. s. englantilaista paljon miedompaa.

Kaada se sinappitölkkiin ja säilytä viileässä paikassa. anna maustua vuorokauden.

Katso myös
Sinappi

Sinappi
Sinappi sopii hyvin ruoanlaittoon, sillä se antaa ruoalle oman arominsa, korostaa ruoan makua ja parantaa sen rakennetta. Se sopii maustamaan ... Lue lisää sinapista ja muista mausteista

keittokirjan vuodelta 1907 kansikuva

Keittokirja kotia ja koulua varten
Anna Olson (julkaistu v. 1907). Koska julkaisemani "Keittokirja yksinkertaista ruuanlaittoa varten" ... Lue lisää...ja muita artikkeleita Perustietoa ruoanvalmistuksesta


Sinappia lasitölkissä

Vahva perussinappi

Vahva perussinappi Sekoita kattilassa sinappijauhe, sokeri, suola, jauhot ja vesi. Kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos sakenee sopivaksi ja kuplahtaa.... ... Lue lisää

Sinappia lasissa

Kotisinappi

Kotisinappi Sekoita kattilassa sinappijauhe, sokeri ja perunajauhot. Lisää muna ja kerma. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sinappi sakenee ja kuplahtaa. Älä... ... Lue lisää

colman sinappi

Colman';s-sinappi

Perussinapin valmistus: sekoita 3 rkl sinappijauhetta ja 3 rkl vettä (kylmää) Anna seoksen seistä 10 minuuttia Paksumman sinapin valmistus:... ... Lue lisää


<< Kotisinappi | Colman';s-sinappi >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja