Krepit ovat pieniä ohuita rapeita ohukaisia, jotka voi täyttää monella eri tavalla. Kreppejä voi tarjota alkuruokana tai pääruokana salaatin kera.
Maukas ja sakea kinkku tai jauhelihamuhennos on ruokaisaa. Erilaiset sienimuhennokset suola tai herkkusienistä antavat mukavaa vaihtelua. Kasviksista saa paitsi maukkaita myös värikkäitä täytteitä.
Pakastevihannessekoitukset ovat ympäri vuoden nopeita ja käteviä. Niille voi valmistaa muhennospohjan sulatejuustosta ja maidosta. Parsamuhennoksella täytetyt krepit saavat nirsoimmankin suun messingille.
Savukala ja tonnikalatäytteeseen voi yhdistää keitettyä hakattua munaa ja raejuustoa. Mausteeksi sopii hakattu tilli tai ruohosipuli. Kipakkaa makua antavat kaprismarjat tai pienet maustekurkkukuutiot.
Mehevyyttä saa kermasta tai kermaviilistä.
KREPPITAIKINA
Sekoita jauhot ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Vatkaa joukkoon kananmunat ja maito. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita rasva taikinaan. Anna... ...
Lue lisää
KUORRUTETUT KREPIT
Täytetyt krepit voi myös kuorruttaa. Laita krepit uuninkestävälle tarjoiluvadille saumakohta alaspäin Ripottele pinnalle runsaasti juustoa.... ...
Lue lisää
<< Jauho- ja ryyniruokia | Kreppitaikina >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja