Italiasta todella laajalle levinnyt ruoka on pizza. Pizzan maku muuttuu sen mukaan, mitä keksii levittää sen ohueksi kaulitulle pohjalle. Täytteenä voi olla esimerkiksi kalaa, lihaa, kasviksia, hedelmiä tai juustoa ja aina syntyy hyvää.
Pohja:
2 dl vettä
2 tl hiivaa
2 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 prk tomaattimurskaa (400 g) tai 5 tomaattia
Pizzan voi täyttää maun mukaan. Mausteiksi sopivat mm. oregano, basilika, meirami tai pizzamauste.
3 dl juustoraastetta
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon. Lisää tilkka vettä ja liuota hiiva siihen. Lisää loppu vesi, öljy ja suola. Vaivaa taikinaan jauhot. Kohota pohjaa noin puoli tuntia ja valmista sillä aikaa täyte. Kohotettu taikina on helppo kaulia halutun muotoiseksi. Levitä pohjalle ensin tomaattisose, jonka päälle tulevat muut täyteaineet ja mausteet. Laita täytteen päälle tomaattisiivuja ja ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta.
Krepit eri täytteillä
Krepit ovat pieniä ohuita rapeita ohukaisia, jotka voi täyttää monella eri tavalla. Kreppejä voi tarjota alkuruokana tai... ...
Lue lisää
KREPPITAIKINA
Sekoita jauhot ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Vatkaa joukkoon kananmunat ja maito. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita rasva taikinaan. Anna... ...
Lue lisää
KUORRUTETUT KREPIT
Täytetyt krepit voi myös kuorruttaa. Laita krepit uuninkestävälle tarjoiluvadille saumakohta alaspäin Ripottele pinnalle runsaasti juustoa.... ...
Lue lisää
<< Kreppitaikina | Kuorrutetut krepit >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja