Haukimureke:
0,6 kg jauhettua haukea
4 valkuaista
5 dl kermaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
lohimureke:
0,3 kg jauhettua lohta
2 valkuaista
n. 3 dl kermaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
Valmista murekkeet erikseen. Jauha kalat ja mausta ne suolalla. Anna turvota jääkaapissa noin 20 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää kalan joukkoon mausteet, kerma ja lopuksi valkuaisvaahto. Jaa haukimureke kahteen osaan ja mausta osat seuraavasti:
haukimureke 1
2 rkl valkoviiniä
2 rkl sitruunamehua
haukimureke 2
2 rkl pinaattia
2 rkl tilliä
lohimureke
1 rkl tomaattisosetta
1 rkl konjakkia tai brandyä
Laita murekkeet kerroksittain voideltuun pitkulaiseen uunivuokaan. Peitä vuoka kannella tai foliolla.
Kypsennä vesihauteessa 170 asteessa noin tunti.
P.S. Tarjoa tilli tai sitruunakastikkeen kera. Laita pohjalle kastiketta ja päälle pateviipale.
Voit lisätä pateseen äyriäisiä tai kalanpaloja sekoittamalla niitä eri kerroksiin.
LIHAPATE TAIKINAKUORESSA
Valmista taikina sekoittamalla vehnäjauhot huoneenlämpöiseen margariiniin ja lisäämällä joukkoon vesi.
Laita taikina... ...
Lue lisää
KINKKUMOUSSE
Jauha kinkku. Valmista kastike: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Purista vesi pois ja sulata liivatelehdet hellalla... ...
Lue lisää
BROILERINMAKSAPASTEIJA
Kypsennä pieneksi pilkottua broilerinmaksaa pannulla voissa muutama minuutti. Jäähdytä ja jauha maksa.
Lisää muut aineet ja... ...
Lue lisää
MAALAISPATE
Hienonna sipuli ja pekoni. Kypsennä sipuli pekoniseosta voissa, kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita kerma ja korppujauho massaksi ja anna turvota 10... ...
Lue lisää
SAVUSILAKKATAHNA
Perkaa savusilakat nahattomiksi ja ruodottomiksi. Paloittele sipuli ja kypsennä se margariinissa pehmeäksi.
Paloittele peruna ja omena (poista... ...
Lue lisää
MAKSAPASTEIJA
Hienonna sipuli ja kypsennä se voissa pehmeäksi. Huuhtele ja puhdista maksa. Poista siitä mm. kalvot. Jauha maksa, sianliha, sipuli ja anjovisfileet.... ...
Lue lisää
AURAJUUSTOMOUSSE
Sulata voi kattilassa ja kypsennä siinä jauhot. Lisää sekoittaen lämmin kerma maitoseos. Kypsennä kastiketta 5-10 minuuttia.... ...
Lue lisää
Kasvisterriini
Valmista pinaattimassa: Ryöppää pinaatit, purista vesi pois ja jauha hienoksi. Sekoita jäähtyneeseen pinaattiin muut aineet. Tarkista... ...
Lue lisää
PUNAJUURIPATE
Keitä punajuuret kypsiksi miedossa suolavedessä. Jäähdytä ne ennen kuorimista kylmässä vedessä. Viipaloi sipulit ja hauduta ne... ...
Lue lisää
<< Lihapate taikinakuoressa (6 annosta) | Lohipate >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja