Sijainti: Etusivu | Juhlapöytään | Pateet ja terriinit | Lihapate taikinakuoressa (6 annosta)

Lihapate taikinakuoressa (6 annosta)

Patee taikinakuoressa

< >

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1,1 dl kiinteää voita tai margariinia (100 g)
3 rkl vettä

täyte:
0,4 kg jauhettua naudan tai hirvenlihaa
0,2 kg jauhettua sianlihaa
1 sipuli
1,5 tl suolaa
3 tl rouhittua mustapippuria
1 tl timjamia
1 murennettu laakerinlehti
3 murskattua katajanmarjaa
2 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl lihalientä tai punaviiniä
1,5 dl kermaa
2 kananmunaa

voiteluun:
1 vatkattu kananmuna

Valmista taikina sekoittamalla vehnäjauhot huoneenlämpöiseen margariiniin ja lisäämällä joukkoon vesi.

Laita taikina kylmään. Jauha lihat täytettä varten. Hienonna sipulit. Sekoita täytteen aineet hyvin (laita lopuksi nestemäiset täyteaineet). Anna täytteen turvota jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kauli taikina levyksi ja vuoraa 3/4 osalla pitkulainen vuoka siten, että taikinan reunat ulottuvat yli laidan. Laita täyte vuokaan ja käännä taikinan reunat sen päälle. Kauli lopusta taikinasta kansi ja laita se täytteen päälle.

Voit liimata kannen kiinni pienellä vesitilkalla, jonka painelet liitoskohtaan. Halutessasi voit koristaa kannen taikinakuvioilla. Voitele vatkatulla kananmunalla ja pistele haarukalla muutama reikä, jotta höyry pääsee ulos. Paista 175 asteessa noin tunti. Jäähdytä kunnolla ja irrota varovasti vuoasta.

P.S. Hyytelöidyn pateen saat tekemällä kansitaikinaan pari reikää ennen kypsennystä. Kypsennyksen aikana voit laittaa reikiin tötterön leivinpaperista, jotta ne pysyvät muodossaan. Valuta kuumasta patesta varovasti neste pois. Valmista kova hyytelö vaikkapa vahvasta marjamehusta ja liivatteista ja laita se lämpimään pateseen. Anna hyytyä vuoassa seuraavaan päivään. Irrota hyvin varovasti.


kattilasta vetta

Lämmin kalapate

LäMMIN KALAPATE Valmista murekkeet erikseen. Jauha kalat ja mausta ne suolalla. Anna turvota jääkaapissa noin 20 minuuttia. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.... ... Lue lisää

terriinia ruokaohje

Lohipate

Lohipate Jauha lohi hienoksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna turvota kylmässä noin 20 minuuttia. Lisää sekoittaen kermaviili ja valkuaiset. Vaahdota kerma... ... Lue lisää

kattila

Kinkkumousse

KINKKUMOUSSE Jauha kinkku. Valmista kastike: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Purista vesi pois ja sulata liivatelehdet hellalla... ... Lue lisää

kaulin

Broilerinmaksapasteija

BROILERINMAKSAPASTEIJA Kypsennä pieneksi pilkottua broilerinmaksaa pannulla voissa muutama minuutti. Jäähdytä ja jauha maksa. Lisää muut aineet ja... ... Lue lisää

Kurkun kuoren raidoittaminen

Maalaispate

MAALAISPATE Hienonna sipuli ja pekoni. Kypsennä sipuli pekoniseosta voissa, kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita kerma ja korppujauho massaksi ja anna turvota 10... ... Lue lisää

kinkkusampyla

Savusilakkatahna

SAVUSILAKKATAHNA Perkaa savusilakat nahattomiksi ja ruodottomiksi. Paloittele sipuli ja kypsennä se margariinissa pehmeäksi. Paloittele peruna ja omena (poista... ... Lue lisää

alkuruoka

Maksapasteija

MAKSAPASTEIJA Hienonna sipuli ja kypsennä se voissa pehmeäksi. Huuhtele ja puhdista maksa. Poista siitä mm. kalvot. Jauha maksa, sianliha, sipuli ja anjovisfileet.... ... Lue lisää

kuori

Aurajuustomousse

AURAJUUSTOMOUSSE Sulata voi kattilassa ja kypsennä siinä jauhot. Lisää sekoittaen lämmin kerma maitoseos. Kypsennä kastiketta 5-10 minuuttia.... ... Lue lisää

pate ruokaohje

Kasvisterriini

Kasvisterriini Valmista pinaattimassa: Ryöppää pinaatit, purista vesi pois ja jauha hienoksi. Sekoita jäähtyneeseen pinaattiin muut aineet. Tarkista... ... Lue lisää

vihanneksia

Punajuuripate

PUNAJUURIPATE Keitä punajuuret kypsiksi miedossa suolavedessä. Jäähdytä ne ennen kuorimista kylmässä vedessä. Viipaloi sipulit ja hauduta ne... ... Lue lisää


<< Pateet ja terriinit | Lämmin kalapate >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja