Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1,1 dl kiinteää voita tai margariinia (100 g)
3 rkl vettä
täyte:
0,4 kg jauhettua naudan tai hirvenlihaa
0,2 kg jauhettua sianlihaa
1 sipuli
1,5 tl suolaa
3 tl rouhittua mustapippuria
1 tl timjamia
1 murennettu laakerinlehti
3 murskattua katajanmarjaa
2 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl lihalientä tai punaviiniä
1,5 dl kermaa
2 kananmunaa
voiteluun:
1 vatkattu kananmuna
Valmista taikina sekoittamalla vehnäjauhot huoneenlämpöiseen margariiniin ja lisäämällä joukkoon vesi.
Laita taikina kylmään. Jauha lihat täytettä varten. Hienonna sipulit. Sekoita täytteen aineet hyvin (laita lopuksi nestemäiset täyteaineet). Anna täytteen turvota jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kauli taikina levyksi ja vuoraa 3/4 osalla pitkulainen vuoka siten, että taikinan reunat ulottuvat yli laidan. Laita täyte vuokaan ja käännä taikinan reunat sen päälle. Kauli lopusta taikinasta kansi ja laita se täytteen päälle.
Voit liimata kannen kiinni pienellä vesitilkalla, jonka painelet liitoskohtaan. Halutessasi voit koristaa kannen taikinakuvioilla. Voitele vatkatulla kananmunalla ja pistele haarukalla muutama reikä, jotta höyry pääsee ulos. Paista 175 asteessa noin tunti. Jäähdytä kunnolla ja irrota varovasti vuoasta.
P.S. Hyytelöidyn pateen saat tekemällä kansitaikinaan pari reikää ennen kypsennystä. Kypsennyksen aikana voit laittaa reikiin tötterön leivinpaperista, jotta ne pysyvät muodossaan. Valuta kuumasta patesta varovasti neste pois. Valmista kova hyytelö vaikkapa vahvasta marjamehusta ja liivatteista ja laita se lämpimään pateseen. Anna hyytyä vuoassa seuraavaan päivään. Irrota hyvin varovasti.
LäMMIN KALAPATE
Valmista murekkeet erikseen. Jauha kalat ja mausta ne suolalla. Anna turvota jääkaapissa noin 20 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.... ...
Lue lisää
KINKKUMOUSSE
Jauha kinkku. Valmista kastike: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Purista vesi pois ja sulata liivatelehdet hellalla... ...
Lue lisää
BROILERINMAKSAPASTEIJA
Kypsennä pieneksi pilkottua broilerinmaksaa pannulla voissa muutama minuutti. Jäähdytä ja jauha maksa.
Lisää muut aineet ja... ...
Lue lisää
MAALAISPATE
Hienonna sipuli ja pekoni. Kypsennä sipuli pekoniseosta voissa, kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita kerma ja korppujauho massaksi ja anna turvota 10... ...
Lue lisää
SAVUSILAKKATAHNA
Perkaa savusilakat nahattomiksi ja ruodottomiksi. Paloittele sipuli ja kypsennä se margariinissa pehmeäksi.
Paloittele peruna ja omena (poista... ...
Lue lisää
MAKSAPASTEIJA
Hienonna sipuli ja kypsennä se voissa pehmeäksi. Huuhtele ja puhdista maksa. Poista siitä mm. kalvot. Jauha maksa, sianliha, sipuli ja anjovisfileet.... ...
Lue lisää
AURAJUUSTOMOUSSE
Sulata voi kattilassa ja kypsennä siinä jauhot. Lisää sekoittaen lämmin kerma maitoseos. Kypsennä kastiketta 5-10 minuuttia.... ...
Lue lisää
Kasvisterriini
Valmista pinaattimassa: Ryöppää pinaatit, purista vesi pois ja jauha hienoksi. Sekoita jäähtyneeseen pinaattiin muut aineet. Tarkista... ...
Lue lisää
PUNAJUURIPATE
Keitä punajuuret kypsiksi miedossa suolavedessä. Jäähdytä ne ennen kuorimista kylmässä vedessä. Viipaloi sipulit ja hauduta ne... ...
Lue lisää
<< Pateet ja terriinit | Lämmin kalapate >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja