Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Pannukakku

pannukakku
pannukakku eli pannari pannari pannukakku

Pannukakun valmistaminen aiheuttaa vähemmän käryä ja vähemmän työtä kuin ohukaisten paisto. Lisäkkeeksi sopii yhtä hyvin makea kuin suolainenkin.

3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
8 dl maitoa
4 kananmunaa
2-3 rkl margariinia

Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää puolet maidosta. Vatkaa, kunnes seos on tasaista ja paakutonta.

Lisää loppu maito ja anna taikinan olla noin 10 minuuttia, jotta vehnäjauhot ehtivät turvota. Vatkaa joukkoon kananmunat. Laita rasva uunipannulle ja pannu uuniin, kunnes rasva sulaa. Kaada taikina vuokaan.

Paista, kunnes taikina on hyytynyt ja saanut kauniin värin (25-30 minuuttia). Tarjoa pannukakku tuoreiden marjojen tai hillojen kera.

P.S. Näkövammaiselle on helpompaa laittaa pelti ensin uuniin ja kaataa sen jälkeen esimerkiksi kannusta taikina pellille. Jos tekee vain pienen määrän pannukakkua, kannattaa käyttää uunivuokaa. Pannukakun joukkoon sopii hyvin mm. raejuusto.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 19.1.16 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä