Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Lihapyörykät

Lihapyörykät
LIhapullia lihapullat lihapyorykat

0,5 kg jauhelihaa
1 rkl öljyä
1-2 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 kananmuna
1 rkl soijakastiketta
1 tl yrttimaustetta
0,5 tl pippurisekoitusta
paistamiseen:
nokare voita tai hieman öljyä

Laita korppujauhot kermaan turpoamaan. Ruskista silputut sipulit öljyssä. Lisää turvonneiden korppujauhojen joukkoon jauheliha, kananmuna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Maustamiseen on niin monta vaihtoehtoa kuin keksit. Kokeile mausteita varovasti. Anna taikinan maustua ja tasaantua hetki jääkaapissa.

Muotoile taikinasta haluamasi muotoisia pyöryköitä. Pyörittely on helpompaa, kun kastelet kätesi kylmässä vedessä tai öljyssä. Paista pyörykät pannulla tai uunissa 200 asteessa. 15 20 minuuttia. Jos lisäät pyörykät kastikkeeseen, voit ruskistamisen jälkeen kypsentää ne kastikkeessa.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 4.12.17 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä