Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KASVISGRATIINI

1 kukkakaali (400 g)
2-3 porkkanaa
6 8 pientä sipulia
0,5 kesäkurpitsa
0,5 dl sokeriherneitä
0,5 dl papuja
0,5 dl herkkusieniä

Kastike:
3 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kasvisten keitinlientä
1 dl maitoa
2 rkl kuivaa valkoviiniä
2 dl kermaa
1 tl sinappia
ripaus rakuunaa
ripaus suolaa
ripaus muskottipähkinää
3 dl juustoraastetta

Keitä kukkakaalin lohkoja, sipuleja ja porkkanoita miedosti suolatussa vedessä noin 10 minuuttia. Valuta kasvikset. Keitä ja valuta kesäkurpitsaviipaleet, herneet ja pavut. Hauduta herkkusienet ja vehnäjauhot voissa. Lisää kasvisten keitinliemi, maito, viini ja kerma. Mausta. Anna kastikkeen kiehua välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Laita kasvikset uunivuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kuorruta kasvisgratiinia 250 asteessa 10-15 minuuttia.

P.S. Herkulliseen kasvisgratiiniin voit käyttää mitä tahansa valmiiksi kypsennettyjä tai tähteeksi jääneitä kylmiä kasviksia. Viinin sijasta voit käyttää kasvisten keitinlientä.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä