Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

PINAATTIMUHENNOS

400 g tuoretta pinaattia tai 200 g pakastepinaattia
5 dl kasvislientä
5 dl maitoa
3-4 rkl vehnäjauhoja
ripaus valkopippuria
ripaus raastettua muskottipähkinää
ripaus suolaa

Puhdista pinaatti ja poista karkeimmat ruodit. Huuhdo lehdet hyvin kylmällä vedellä. Kiehauta pinaatti runsaassa vedessä ja keitä kannen alla noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois ja valuta pinaatit. Sulata pakastepinaatti ja valuta neste talteen, jotta voit käyttää sen keittoon. Hienonna pinaatti. Kiehauta liemi, johon on lisätty kasvisliemikuutio ja maito. Laita pinaatti liemeen. Sekoita jauhot kylmään vesitilkkaan tasaiseksi seokseksi ja kaada se siivilän läpi kiehuvaan keittoon samalla sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta. Pinaattimuhennos sopii paistettujen pikkukalojen kanssa tai munakkaan täytteeksi.

P.S. Papu ja nokkosmuhennos valmistetaan samoin, mutta pinaatin sijasta käytetään papuja tai nokkosia.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä