Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

HAUDUTETTU PUNAKAALI

1 punakaali
2 rkl margariinia
1,5 rkl siirappia
2 omenaa
1 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
1 tl suolaa
ripaus valko tai maustepippuria
0,5 dl kasvislientä
1-2 rkl mustaherukkamehua tai punaviiniä

Halkaise kaali ja poista kova kanta sekä uloimmat lehdet, jos ne ovat huonoja. Leikkaa kaali lohkoiksi ja suikaloi. Sulata rasva padassa ja laita kaalisuikaleet pataan. Valuta siirappi joukkoon. Ruskista kevyesti samalla sekoittaen noin 10 minuuttia. Kuori ja lohko omenat ja lisää lohkot pataan. Mausta viinietikalla ja mausteilla. Keitä kaalia kannen alla kasvisliemessä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää laimentamaton mustaherukkamehu tai punaviini ja keitä ilman kantta vielä 10 minuuttia.

P.S. Suuri annos punakaalia on kätevintä valmistaa uunissa.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä