Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

BALKANRISOTTO

2 rkl öljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2,5 dl riisiä
5 dl lihalientä
2 tomaattia tai tomaattimurskaa
1 kesäkurpitsa
4 dl balkan tyyppistä makkaraa kuutioina
0,5 tl suolaa tai yrttisuolaa
ripaus valkopippuria
2 rkl hienonnettua persiljaa

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Lohko tomaatit. Viipaloi kesäkurpitsa ja kuutioi makkara. Risottoon voit käyttää mitä tahansa makkaraa, mutta se tulee maustaa makkaran mukaan. Jos käytät balkanin tilalla esimerkiksi nakkeja, risotto on syytä maustaa ohjetta voimakkaammin. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen hienonnettu sipuli. Kuumenna kunnes sipuli pehmenee. Lisää riisi. Anna seoksen kuumeta ja lisää tomaattilohkot tai tomaattimurska. Sekoita. Jos käytät tomaatteja, lisää tässä vaiheessa myös lihaliemi, jotta riisit turpoavat. Lisää puolikypsän riisin joukkoon kesäkurpitsa ja makkarakuutiot. Kuumenna ja mausta seos hyvin. Ennen tarjoilua pinnalle voi ripotella hienonnettua persiljaa.

P.S. Risoton voi tehdä myös vaikkapa jauhelihasta, kinkusta tai nakeista.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä