Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

SILAKKA-AURINKO

1 kg silakoita
ripaus suolaa
ripaus sitruunapippuria
1 purjo
tuoretta tilliä
1,5 dl smetanaa
0,5 dl kermaa

Poista silakoista pää ja sisälmykset. Huuhtele ne nopeasti ja valuta hyvin. Kaada kupin pohjalle runsaasti sitruunapippuria ja kohtuullisesti suolaa. Sekoita ainekset. Laita pestyt ja leikatut purjorenkaat pyöreään
uunivuokaan. Ripottele silakoiden sisälle mausteseosta ja laita kalat kyljelleen purjojen päälle pyrstö keskustaan päin. Aseta seuraavan kalan selkäpuoli aina edellisen vatsan päälle. Näin silakat asettuvat
kauniisti auringon muotoon ja pysyvät sievästi makuulla. Silppua auringon päälle runsaasti tilliä. Sekoita smetana ja kerma keskenään ja kaada seos silakoiden päälle. Laita silakat noin 15 minuutiksi 200 asteeseen
ja vähennä tämän jälkeen lämpö 160 asteeseen. Anna kypsyä noin 30 minuuttia.

P.S. Tarjoa mehevä silakka aurinko kuorineen keitettyjen perunoiden kanssa.



Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä