Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

SILAKKA-AURINKO

1 kg silakoita

ripaus suolaa

ripaus sitruunapippuria

1 purjo

tuoretta tilliä

1,5 dl smetanaa

0,5 dl kermaa

Poista silakoista pää ja sisälmykset. Huuhtele ne nopeasti ja valuta hyvin. Kaada kupin pohjalle runsaasti sitruunapippuria ja kohtuullisesti suolaa. Sekoita ainekset. Laita pestyt ja leikatut purjorenkaat pyöreään

uunivuokaan. Ripottele silakoiden sisälle mausteseosta ja laita kalat kyljelleen purjojen päälle pyrstö keskustaan päin. Aseta seuraavan kalan selkäpuoli aina edellisen vatsan päälle. Näin silakat asettuvat

kauniisti auringon muotoon ja pysyvät sievästi makuulla. Silppua auringon päälle runsaasti tilliä. Sekoita smetana ja kerma keskenään ja kaada seos silakoiden päälle. Laita silakat noin 15 minuutiksi 200 asteeseen

ja vähennä tämän jälkeen lämpö 160 asteeseen. Anna kypsyä noin 30 minuuttia.

P.S. Tarjoa mehevä silakka aurinko kuorineen keitettyjen perunoiden kanssa.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä