0,5 kg jauhelihaa
1 tl valkopippuria
2 kananmunan keltuaista
2 dl kermaa
1 dl vettä
ripaus suolaa
2 rkl voita
Täyte:
3–4 purjoa
vettä
ripaus suolaa
Sekoita jauhelihaan muut aineet ja vaivaa se kiinteähköksi taikinaksi. Kastele työlauta ja painele taikina siihen noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Jaa levy veitsellä kahteentoista osaan. Huuhdo purjot ja leikkaa ne noin 5 cm:n pituisiksi paloiksi.Keitä purjon paloja 5 minuuttia suolalla maustetussa vesitilkassa. Aseta hyvin valutetut purjopalat murekelevyille ja kääri kokoon tiiviisti paistinlastan avulla. Ruskista kääryleet pannulla tai uunissa. Laita kääryleet pataan. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada se pataan. Kaada kermaa kääryleiden päälle ja anna niiden hautua 10 minuuttia. Jos kastike on liian ohutta, suurusta se sekoittamalla kylmään vesitilkkaan 1-2 rkl vehnäjauhoja ja kaada se joukkoon siivilän läpi samalla sekoittaen.
P.S. Erilaisille jauhelihoille sopivat erilaiset täytteet. Vasikanlihakääryleen täyte: sieni vihannesmassa. Raavaanlihakääryleen täyte: jauhettu silava ja pehmentämiseen kerma. Porsaanlihakääryleen täyte: hienonnettu omena, luumu ja maustekurkku.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster