Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

JAUHELIHAPATA

0,4 kg jauhelihaa

1 juuriselleri

ripaus suolaa

3 sipulia

1,5 rkl öljyä tai voita

2 keitettyä perunaa

2 dl vettä

ripaus suolaa

ripaus pippuria

Kuori ja viipaloi selleri. Keitä sitä 5 minuuttia miedosti suolatussa vedessä ja valuta. Viipaloi sipulit.

Kypsennä ne pehmeäksi vajaassa ruokalusikallisessa rasvaa. Sekoita jauheliha hienonnettujen perunoiden kanssa. Lisää vettä, kunnes seos on notkeaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita puolet jauhelihasta voideltuun uunivuokaan. Kaada sipulit lihan päälle ja laita toinen puoli jauhelihasta päälle. Asettele selleriviipaleet paistoksen päälle. Peitä foliolla tai kannella. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia.

Voitele selleriviipaleet rasvalla ja paista vielä 20 minuuttia.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä