Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

MUNAKASKääRYLE

4 rkl margariinia

1,5 dl vehnäjauhoja

6 dl maitoa

4 kananmunan keltuaista

0,5 tl suolaa

1/4 tl valkopippuria

4 kananmunan valkuaista

Täyte:

0,3 kg jauhelihaa

1 rkl margariinia

1 rkl vehnäjauhoja

1 dl smetanaa

3 rkl hienonnettua herkkukurkkua

0,5 tl sitruunapippuria

Päälle: juustoraastetta

Sulata margariini kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kiehauta. Kaada joukkoon maito ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Vatkaa keltuaiset vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää suola, valkopippuri ja lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Kaada taikina voidellulla ja korppujauhotetulla leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.

Paista pohjaa 225 asteessa 15 minuuttia. Valmista pohjalevyn kypsyessä täyte. Ruskista jauheliha kevyesti margariinissa. Lisää vehnäjauhot ja smetana. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Mausta seos herkkukurkkukuutioilla ja sitruunapippurilla. Kumoa pohjalevy korppujauhotetulle leivinpaperille. Levitä täyte ja kääri rullalle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kuumenna rullaa 225 asteessa 5 minuuttia.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä