Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KEITETYT LIHAPULLAT ELI FRIKADELLIT

0,4 kg jauhelihaa
2 rkl korppujauhoja
2 dl kermaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
2 kananmunan keltuaista

Keittämiseen:
1 l vettä
2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 laakerinlehti
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 sipuli
1 porkkana

Turvota korppujauhot nesteessä. Sekoita jauheliha, mausteet ja keltuaiset keskenään. Lisää joukkoon turvotetut korppujauhot ja vaivaa taikina notkeaksi. Muodosta siitä pieniä pyöryköitä. Sekoita keitinliemen ainekset ja anna sen kiehua 15 minuuttia. Siivilöi liemi. Laita liemeen muutama pyörykkä kerrallaan ja keitä niitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Lihapyörykät nousevat liemen pinnalle, kun ne ovat kypsiä.

P.S. Keitettyjä lihapullia voi käyttää myös keitossa, jolloin ne lisätään suoraan keittoon.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä