Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KREIKKALAINEN SALAATTI

0,5 lehti tai keräsalaatti
3 tomaattia
pala kurkkua
0,5 paprika
1 sipuli
10 oliivia
150 g fetajuustoa
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl viinietikkaa
1 tl yrttimausteita (mm. rosmariinia, timjamia, basilikaa)
1 puristettu valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
0,5 tl sinappia

Jos juusto tuntuu liian suolaiselta, laita se puoleksi tunniksi kylmään veteen. Valuta ja kuivaa juusto ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Suikaloi salaatti, viipaloi tomaatit ja paloittele kurkku paksuiksi suikaleiksi. Suikaloi paprika ja leikkaa sipuli renkaiksi. Laita salaattiainekset kulhoon kerroksittain siten, että oliivit ja juustokuutiot tulevat päällimmäiseksi. Valele kastike salaatin päälle. Runsas oliiviöljyn, sitruunan ja valkosipulin käyttö antaa kreikkalaiselle ruoalle sen tyypillisen tuoksun ja maun.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 30.7.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä