Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KREIKKALAINEN SALAATTI

0,5 lehti tai keräsalaatti

3 tomaattia

pala kurkkua

0,5 paprika

1 sipuli

10 oliivia

150 g fetajuustoa

Kastike:

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunamehua

1 rkl viinietikkaa

1 tl yrttimausteita (mm. rosmariinia, timjamia, basilikaa)

1 puristettu valkosipulinkynsi

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

0,5 tl sinappia

Jos juusto tuntuu liian suolaiselta, laita se puoleksi tunniksi kylmään veteen. Valuta ja kuivaa juusto ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Suikaloi salaatti, viipaloi tomaatit ja paloittele kurkku paksuiksi suikaleiksi. Suikaloi paprika ja leikkaa sipuli renkaiksi. Laita salaattiainekset kulhoon kerroksittain siten, että oliivit ja juustokuutiot tulevat päällimmäiseksi. Valele kastike salaatin päälle. Runsas oliiviöljyn, sitruunan ja valkosipulin käyttö antaa kreikkalaiselle ruoalle sen tyypillisen tuoksun ja maun.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 30.07.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä