Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

KYLMä TOMAATTIKEITTO

1,5 kurkkua
2 vihreää paprikaa
6 tomaattia
2-4 valkosipulinkynttä
2 sipulia
8 viipaletta valkoista leipää
7,5 dl vettä
5 rkl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl tomaattisosetta
ripaus suolaa

Käytä keiton valmistukseen noin 2/3 kasviksista ja kaikki tomaatit. Pilko loput kasvikset tarjottavaksi keiton kanssa. Kasta tomaatit nopeasti kiehuvaan veteen, jolloin ne on helpompi kuoria. Poista paprikoista siemenet sekä kuori ja paloittele ne. Pilko sipuli ja purista valkosipulinkynnet. Paloittele sekaan neljä leipäviipaletta. Lisää vesi ja tilkka etikkaa. Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

Lisää joukkoon öljy, tomaattisose, suola ja pippuri. Laita sosekeitto viilenemään jääkaappiin. Kuori ja kuutioi puolikas kurkku, paprika ja sipuli. Leikkaa loput leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi ja ruskista ne öljytilkassa. Maistele jäähtynyttä keittoa ja lisää suolaa, pippuria ja etikkaa tarpeen mukaan. Tarjoa kasvis ja leipäkuutiot erikseen siten, että jokainen voi ripotella niitä keittoannoksensa pinnalle.

P.S. Tuoreiden tomaattien sijasta voit käyttää keittoon tomaattimurskaa. Espanjalaiset lisäävät keittoon mausteeksi ripauksen kuminaa.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 17.4.14 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä