Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

HERKKUSIENIKEITTO

1 l maitoa

1 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

1 sipuli

1 dl herkkusieniä

1 rkl valkoviiniä

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

Hienonna sipuli. Jos herkkusienet ovat tuoreita, kasta ne veteen ja ripottele päälle vehnäjauhoja. Sekoita ja pese vehnäjauhojen mukana kaikki lika pois. Viipaloi herkkusienet ja käytä purkkiherkkusienten liemi keittoon. Kypsennä hienonnettu sipuli ja viipaloidut herkkusienet voissa. Lisää jauhot samalla sekoittaen.

Lisää vähitellen joukkoon 2/3 nesteestä kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen. Mausta ja hauduta keitto kypsäksi välillä sekoittaen.

P.S. Voit tehdä keiton myös muista sienistä, kuten kanttarelleista tai ryöpätyistä suolasienistä.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 17.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä