Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Pinaattikeitto

pinaattikeitto

1 l maitoa

1 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

1 sipuli

1 dl pakastepinaattia tai

5 dl tuoretta pinaattia

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

ripaus jauhettua muskottipähkinää

Puhdista tuore pinaatti ja poista karkeimmat ruodit. Huuhdo lehdet huolellisesti kylmällä vedellä. Kiehauta suuressa vesimäärässä (noin 2 l). Nosta pinaatinlehdet veteen ja keitä niitä kannen alla noin 5 minuuttia.

Kaada vesi pois ja valuta pinaatit. Hienonna pinaatti. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se ja valuta neste keittopohjaan. Hienonna pinaatti ja sipuli. Kypsennä voissa hienonnettu sipuli ja pinaatti. Lisää jauhot samalla sekoittaen. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 nesteestä kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen. Mausta ja hauduta keitto kypsäksi välillä sekoittaen.

P.S. Tarjoillaan yleensä keitettyjen kananmunien kera.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 04.01.2015 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä