![]() |
2 rkl korppujauhoja
1 dl kermaa
0,4 kg jauhelihaa
1 kananmuna
0,5 tl valkopippuria
1 tl suolaa
8 savusilavaviipaletta
paistamiseen voita tai öljyä
Täyte:
4 rkl hienonnettua sipulia
4 rkl hienonnettua persiljaa
Laita korppujauhot turpoamaan nesteeseen. Vaivaa joukkoon jauheliha, mausteet ja kananmuna. Jaa taikina 16 osaan ja muotoile ne ohuiksi pyöreiksi pihveiksi. Jaa täytteen aineet 8 pihville ja paina toiset 8 pihviä niiden päälle. Muotoile pihvit savusilavaviipaleiden paksuisiksi ja kiedo viipaleet niiden ympärille.
Kiinnitä savusilavaviipaleet hammastikuilla. Paista pihvit pannulla molemmin puolin. Hauduta valmiita pihvejä hetki uunissa miedolla lämmöllä kannen alla. Tarjoa kastikkeen kera. Muista ottaa kypsistä pihveistä hammastikut pois!
P.S. Pihvit voi täyttää myös muilla vihanneksilla tai sienillä.
Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 4.12.17 Webmaster