0,6 dl sulaa voita tai margariinia (75 g)
2 dl vettä
1,25 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
Kiehauta voi ja vesi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna seoksen kiehua samalla voimakkaasti vatkaten, kunnes se on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta. Jäähdytä ja sekoita joukkoon ensin keltuaiset ja sitten kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Ota taikinasta kahdella lusikalla tai pursottimella pieniä nokareita (noin 4 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Uunin on oltava valmiiksi kuuma eikä uunin luukkua saa avata ensimmäisten 15 minuutin aikana, etteivät leivonnaiset laskeudu.
Tuulihatuille voit mieltymystesi mukaan valmistaa makeita tai suolaisia täytteitä. Halkaise kypsät tuulihatut ja täytä ne pursottamalla tai pikkulusikalla. Laita täyttämisen jälkeen kansi takaisin päälle.
Tässä muutama täytevaihtoehto:
Suolainen täyte:
2 pkt valkosipulituorejuustoa (200 g)
2 dl viipaloituja mustia oliiveja
1 dl hienonnettua persiljaa
3 rkl kermaa
Sekoita aineet keskenään.
Makea täyte:
1 dl mansikkahilloa
2 dl kermaa
Vaahdota kerma ja mausta se mansikkahillolla.
ananas sinihomejuustotäyte:
1 dl kermavaahtoa
2 dl valutettua ananasmurskaa
1 dl hienonnettua sinihomejuustoa
ripaus valkopippuria
Sekoita aineet keskenään.
kinkkutäyte:
1 dl kermavaahtoa
1 dl hienonnettua kinkkua
2 rkl sinappia
ripaus pippuria
Sekoita aineet keskenään.
KANELIPÄÄRYNÄT
Laita kattilaan vesi, sokeri, sitruunamehu ja kanelitanko ja keitä ainakin 10 minuuttia. Kuori päärynät, mutta jätä kanta... ...
Lue lisää
KUORRUTETTU HEDELMäLAUTANEN
Kuori sitrushedelmät mahdollisimman hyvin. Kuori myös kiwihedelmä. Paloittele hedelmät ja laita ne ryhmittäin... ...
Lue lisää
SHAMMPANJAMELONIT
Halkaise hunajameloni pitkittäin kahtia. Poista lusikalla keskellä oleva siemenkerrostuma. Leikkaa palloraudalla tai pikkulusikalla meloninlihasta palloja.... ...
Lue lisää
JääDYKE ELI PARFEE
Jäädykkeet ovat raikkaita ja helppoja etukäteen valmistettavia jälkiruokia. Niitä voidaan valmistaa joko raakana tai... ...
Lue lisää
HOVIJUUSTOJääDYKE
Sekoita hovijuusto ja hunaja. Laita liivatelehdet kylmään veteen ja anna liota 10 minuuttia. Sulata liivatelehdet varovasti 1-2 rkl:ssa... ...
Lue lisää
PUOLUKKAJääDYKE
Survo puolukat ja keitä ne vedessä ja sokerissa vahvaksi mehuksi (noin 15 minuuttia). Siivilöi tai soseuta tehosekoittimessa ja... ...
Lue lisää
SUKLAAJääDYKE
Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon kermaviili, rouhittu suklaa, sokeri, pikakahvijauhe, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri. Kaada seos... ...
Lue lisää
MODERNIN TAITEEN KAKKU
Päälle : runsaasti vaniljajäätelöä ja suklaakastiketta tai raastettua suklaata
Valmista kakkupohja sekoittamalla molemmat jauhot... ...
Lue lisää
AURAJUUSTOPääRYNäT
Pese ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat. Leikkaa päärynöiden pohjasta pois ohut viipale, jotta ne pysyvät... ...
Lue lisää
OMENA-KANELIPAISTOS
Sekoita huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot ja sokeri taikinaksi. Poista kuorituista omenista siemenkodat.
Paloittele omenat ja laita ne voideltuun... ...
Lue lisää
SUKLAAVAAHTO
Laita keitetty kahvi teräskattilaan ja paloittele joukkoon suklaa. Kuumenna varovasti sekoittaen, kunnes suklaa on täysin liuennut. Ota kattila liedeltä ja... ...
Lue lisää
RAEJUUSTO-APRIKOOSIVAAHTO
Valuta aprikoosit (ota koristeluun 2 puolikasta). Soseuta tai hienonna ne haarukalla. Vaahdota kerma.
Sekoita raejuuston joukkoon sitruunamehu,... ...
Lue lisää
PAISTETUT BANAANIT
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paista banaaneja kuorineen uunipellillä tai ristikolla 20 minuuttia.
Poista pinnalta kuori ja mausta... ...
Lue lisää
UUNIJääTELö
Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun uunivuokaan ja paista... ...
Lue lisää
Romanovien mansikat on nimetty Venäjää hallinneen Romanovien suvun mukaan. Kuuluisin Romanov oli tsaari Pietari Suuri.
Perkaa mansikat ja laita ne laakeaan astiaan.... ...
Lue lisää
<< Jälkiruokia | Kanelipäärynät >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja