0,5 kg härän ulkofilettä
2 rkl öljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua pippuria
1 dl jauhettua broilerin tai porsaanlihaa
1 sipuli
1 dl herkkusieniä
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl voita
voi tai paistostaikinaa
1 kananmuna
Puhdista file kalvoista. Ruskista pinta kevyesti ja hiero siihen mausteet. Hienonna sipuli, viipaloi herkkusienet ja hauduta niitä persiljan kanssa voissa, kunnes sipuli on pehmeää.
Kauli voitaikinasta leivinpaperin päälle iso ohut levy. Sekoita sipulit, herkkusienet ja kananliha massaksi. Peitä file massalla ja laita taikinan päälle. Kääri voitaikina rullalle ja laita saumapuoli alaspäin. Muista poistaa turhat vehnäjauhot taikinan pinnalta. Taikina on hyvä saumata huolellisesti kiinni kylmän veden avulla. Painele haarukalla pintaan muutama höyryreikä ja voitele kananmunalla. Kypsennä ensin 200 asteessa 10 minuuttia ja sitten 180 asteessa 25 40 minuuttia halutusta kypsyysasteesta riippuen. Anna kypsän fileen levätä lämpimässä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista, jotteivät lihasnesteet valuisi ulos.
P.S. Tarjoa madeirakastikkeen kera (ks. 1.13.20). Madeira kastike on punaviinikastike, jossa punaviinin tilalla käytetään madeiraa. Täytemassassa voit käyttää myös pieniksi kuutioiksi leikattuja juureksia ja sieniä. Jos haluat tehdä annoksina, voit käyttää härän ulkofilettä.
Leikkaa siitä noin 150 g:n painoisia pihvejä ja nuiji ne kevyesti ennen ruskistamista.
Perunavaihtoehtoina voit käyttää uuni , valkosipuli tai yrttiperunoita. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.
TAIKINOITU LAMPAANFILE
Puhdista file kalvoista. Ruskista pinta kevyesti ja hiero siihen mausteet. Hienonna sipuli, viipaloi herkkusienet ja hauduta niit ...
Lue lisää
LAMMASPATA SLAAVILAISITTAIN
Kuutioi pesty ja puhdistettu paprika. Kuutioi sipuli. Ruskista padassa öljyllä kevyesti liha , sipuli ja paprikakuutiot. Mausta ja... ...
Lue lisää
AMBROSIUKSEN LAMMAS
Anna lihan marinoitua noin vuorokausi. Kuivaa paistin pinta ennen paistamista ja hiero siihen 0,5 tl mustapippuria ja 0,5 tl suolaa. Laita lammas paistopussiin ja... ...
Lue lisää
MARSKIN HAPANKAALIPATA
Leikkaa tuore kaali suikaleiksi. Irrota siansivusta nahka; ihraa saa tulla mukaan. Pyyhkäise padan pohja voinokareella ja kuumenna pata. Laita siannahka... ...
Lue lisää
HäRäNHäNTäPATA
Pyörittele pyyhityt lihanpalat vehnäjauhoissa. Kuutioi porkkanat ja sipulit. Ruskista padassa kevyesti pienissä erissä... ...
Lue lisää
KASSLERIA VIINISSä
Leikkaa kasslerista kahdeksan viipaletta ja nuiji ne ohuiksi kahden muovin välissä. Pyöräytä leikkeet ensin sekoitetussa kananmunassa... ...
Lue lisää
Lammaspata
Kuutioi liha ja ruskista kevyesti pieninä erinä padassa. Lisää suola, pippuri, paprikajauhe ja puristettu valkosipulinkynsi. Lisää... ...
Lue lisää
PORSAANLAPAA UNKARILAISITTAIN
Mausta paloiteltu liha suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lohko sipuli. Ruskista kevyesti liha ja sipulit padassa pienissä erissä.... ...
Lue lisää
RANSKALAINEN PATAPAISTI
Poista paistin pinnasta mahdolliset kalvot ja kovettunut rasva. Hiero paistin pintaan voisula, suola ja pippuri. Kuutioi sipulit ja porkkanat. Laita lihan... ...
Lue lisää
ROSVOPAISTI
Rosvopaisti on monille tuttu Veikko Huovisen kirjasta "Lampaansyöjät". Sitä voi valmistaa yhtä monella tavalla kuin on tekijöitäkin.... ...
Lue lisää
ROSVOPAISTI KAUPUNKILAISITTAIN
Puhdista liha ja kypsennä se puolikypsäksi (ks. paahtopaisti 3.4.13). Viipaloi kypsä liha. valmista valkosipuliperunat (ks.... ...
Lue lisää
<< Rosvopaisti kaupunkilaisittain | Linturuokia >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja