Sijainti: Etusivu | Juhlapöytään | Liharuokia | Häränfile wellington

Häränfile wellington

Häränfile wellington

< >

0,5 kg härän ulkofilettä
2 rkl öljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua pippuria
1 dl jauhettua broilerin tai porsaanlihaa
1 sipuli
1 dl herkkusieniä
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl voita
voi tai paistostaikinaa
1 kananmuna

Puhdista file kalvoista. Ruskista pinta kevyesti ja hiero siihen mausteet. Hienonna sipuli, viipaloi herkkusienet ja hauduta niitä persiljan kanssa voissa, kunnes sipuli on pehmeää.

Kauli voitaikinasta leivinpaperin päälle iso ohut levy. Sekoita sipulit, herkkusienet ja kananliha massaksi. Peitä file massalla ja laita taikinan päälle. Kääri voitaikina rullalle ja laita saumapuoli alaspäin. Muista poistaa turhat vehnäjauhot taikinan pinnalta. Taikina on hyvä saumata huolellisesti kiinni kylmän veden avulla. Painele haarukalla pintaan muutama höyryreikä ja voitele kananmunalla. Kypsennä ensin 200 asteessa 10 minuuttia ja sitten 180 asteessa 25 40 minuuttia halutusta kypsyysasteesta riippuen. Anna kypsän fileen levätä lämpimässä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista, jotteivät lihasnesteet valuisi ulos.

P.S. Tarjoa madeirakastikkeen kera (ks. 1.13.20). Madeira kastike on punaviinikastike, jossa punaviinin tilalla käytetään madeiraa. Täytemassassa voit käyttää myös pieniksi kuutioiksi leikattuja juureksia ja sieniä. Jos haluat tehdä annoksina, voit käyttää härän ulkofilettä.

Leikkaa siitä noin 150 g:n painoisia pihvejä ja nuiji ne kevyesti ennen ruskistamista.

Perunavaihtoehtoina voit käyttää uuni , valkosipuli tai yrttiperunoita. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.


maito

Taikinoitu lampaanfile

TAIKINOITU LAMPAANFILE Puhdista file kalvoista. Ruskista pinta kevyesti ja hiero siihen mausteet. Hienonna sipuli, viipaloi herkkusienet ja hauduta niit ... Lue lisää

liharuoka

Lammaspata slaavilaisittain

LAMMASPATA SLAAVILAISITTAIN Kuutioi pesty ja puhdistettu paprika. Kuutioi sipuli. Ruskista padassa öljyllä kevyesti liha , sipuli ja paprikakuutiot. Mausta ja... ... Lue lisää

lammasruoka

Ambrosiuksen lammas

AMBROSIUKSEN LAMMAS Anna lihan marinoitua noin vuorokausi. Kuivaa paistin pinta ennen paistamista ja hiero siihen 0,5 tl mustapippuria ja 0,5 tl suolaa. Laita lammas paistopussiin ja... ... Lue lisää

ruskea kastike

Marskin hapankaalipata

MARSKIN HAPANKAALIPATA Leikkaa tuore kaali suikaleiksi. Irrota siansivusta nahka; ihraa saa tulla mukaan. Pyyhkäise padan pohja voinokareella ja kuumenna pata. Laita siannahka... ... Lue lisää

ruskea kastike

Häränhäntäpata

HäRäNHäNTäPATA Pyörittele pyyhityt lihanpalat vehnäjauhoissa. Kuutioi porkkanat ja sipulit. Ruskista padassa kevyesti pienissä erissä... ... Lue lisää

maukas peruna

Kassleria viinissä

KASSLERIA VIINISSä Leikkaa kasslerista kahdeksan viipaletta ja nuiji ne ohuiksi kahden muovin välissä. Pyöräytä leikkeet ensin sekoitetussa kananmunassa... ... Lue lisää

lammaspata

Lammaspata

Lammaspata Kuutioi liha ja ruskista kevyesti pieninä erinä padassa. Lisää suola, pippuri, paprikajauhe ja puristettu valkosipulinkynsi. Lisää... ... Lue lisää

maustaminen

Porsaanlapaa unkarilaisittain

PORSAANLAPAA UNKARILAISITTAIN Mausta paloiteltu liha suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lohko sipuli. Ruskista kevyesti liha ja sipulit padassa pienissä erissä.... ... Lue lisää

melonia

Ranskalainen patapaisti

RANSKALAINEN PATAPAISTI Poista paistin pinnasta mahdolliset kalvot ja kovettunut rasva. Hiero paistin pintaan voisula, suola ja pippuri. Kuutioi sipulit ja porkkanat. Laita lihan... ... Lue lisää

lihaa ja perunaa

Rosvopaisti

ROSVOPAISTI Rosvopaisti on monille tuttu Veikko Huovisen kirjasta "Lampaansyöjät". Sitä voi valmistaa yhtä monella tavalla kuin on tekijöitäkin.... ... Lue lisää

grillattuja tomaatteja

Rosvopaisti kaupunkilaisittain

ROSVOPAISTI KAUPUNKILAISITTAIN Puhdista liha ja kypsennä se puolikypsäksi (ks. paahtopaisti 3.4.13). Viipaloi kypsä liha. valmista valkosipuliperunat (ks.... ... Lue lisää


<< Rosvopaisti kaupunkilaisittain | Linturuokia >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja