Jälkiruokakastike voi olla kuohkea ja pehmeänmakuinen tai pirteän hapokas. Pehmeys syntyy kermalla ja kananmunan keltuaisilla. Raikkautta kastikkeisiin saa marjoista ja hedelmistä.
Kananmuna sopii arkisten, maitopohjaisten kastikkeiden suurustamiseen. Se sekoitetaan kylmään nesteeseen ja kuumennetaan hitaasti kiehuvaksi hyvin sekoittaen.
Kananmunan keltuainen tekee kastikkeesta pehmeän, kuohkean ja kellertävän. Niitä käytettäessä kastike kuumennetaan vain kiehumapisteeseen.
HUOM! Kaksi keltuaista vastaa kokonaista kananmunaa.
Perunajauhot voi sekoittaa joko kylmään nesteeseen, joka kuumennetaan kiehuvaksi, tai valmiiksi kuumaan liemeen nestetilkkaan sekoitettuna. Perunajauhosuurus saa vain kiehahtaa ei kiehua. Perunajauhot sopivat sekä kirkkaisiin että maitopohjaisiin kastikkeisiin.
Käyttömäärä kastikkeissa: 1-2 rkl jokaista nestelitraa kohden.
Maissijauhot vaativat kypsyäkseen muutaman minuutin keittämisen. Maissitärkkelys sopii vain maitopohjaisiin kastikkeisiin. Käyttömäärä kastikkeissa: 3-4 rkl jokaista nestelitraa kohden.
Ohrakas on ohrasta valmistettu tärkkelysjauho, jota käytetään kuten maissijauhoja.
HUOM! Jos käytät suurustamiseen tärkkelyksen lisäksi myös kananmunaa, vähennä jauhojen määrää.
Vaniljakastike
Sekoita kattilassa kananmuna, maito, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan vatkaten, kunnes se sakenee. Ota kattila liedeltä. Mausta... ...
Lue lisää Vaniljakastike
Kylmä vaniljakastike
Sekoita kaikki aineet keskenään.
P.S. Sopii omena ja marjapiirakoiden kastikkeeksi. ...
Lue lisää Kylmä vaniljakastike
SUKLAAKASTIKE
Kiehauta vesi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kaakaojauhot ja kiehauta kastike. Lisää vanilliinisokeri. Tarjoa kastike kuumana tai kylmänä... ...
Lue lisää Suklaakastike
KINUSKIKASTIKE
Sekoita kattilassa kerma, sokeri, siirappi ja puolet voista tai margariinista. Keitä kastike sakeaksi.
Sekoita koko keittämisen ajan, jottei kastike pala... ...
Lue lisää Kinuskikastike
MARJAMELBA
Hienonna marjat ja sokeri tasaiseksi. Maun vahvistamiseksi voit lisätä tilkan vadelmalikööriä tai viiniä ja sitruunamehua.
Tarjoa vaikkapa... ...
Lue lisää Marjamelba
VIINIVAAHTOKASTIKE SABAYON
Herkullinen ja hieno viinikastike valmistettuna aitoon italialaiseen tapaan. Voit vallan hyvin hemmotella vieraitasi tällä herkullisella... ...
Lue lisää Viinivaahtokastike sabayon
APPELSIINIKASTIKE
Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna seos hitaasti kiehumapisteeseen koko ajan hyvin sekoittaen.
Jäähdytä kastike kattilassa kylmässä... ...
Lue lisää Appelsiinikastike
<< Tahnat | Vaniljakastike >>
Etusivu
Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.
Sormet sopassa keittokirja
saavutettavuus [at] omat.fi
|
|
Vanhin saavutettavuustestaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen
saavutettavuustestauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.
Kiinnostavia sivustoja