Sijainti: Etusivu | Sormet sopassa | Jälkiruokakastikkeet | Jälkiruokakastikkeet

Jälkiruokakastikkeet

kastike ruokaohje

< >

Jälkiruokakastike voi olla kuohkea ja pehmeänmakuinen tai pirteän hapokas. Pehmeys syntyy kermalla ja kananmunan keltuaisilla. Raikkautta kastikkeisiin saa marjoista ja hedelmistä.

Suurustamalla sopiva sakeus

Kananmuna sopii arkisten, maitopohjaisten kastikkeiden suurustamiseen. Se sekoitetaan kylmään nesteeseen ja kuumennetaan hitaasti kiehuvaksi hyvin sekoittaen.

Kananmunan keltuainen tekee kastikkeesta pehmeän, kuohkean ja kellertävän. Niitä käytettäessä kastike kuumennetaan vain kiehumapisteeseen.

HUOM! Kaksi keltuaista vastaa kokonaista kananmunaa.

Perunajauhot voi sekoittaa joko kylmään nesteeseen, joka kuumennetaan kiehuvaksi, tai valmiiksi kuumaan liemeen nestetilkkaan sekoitettuna. Perunajauhosuurus saa vain kiehahtaa ei kiehua. Perunajauhot sopivat sekä kirkkaisiin että maitopohjaisiin kastikkeisiin.

Käyttömäärä kastikkeissa: 1-2 rkl jokaista nestelitraa kohden.

Maissijauhot vaativat kypsyäkseen muutaman minuutin keittämisen. Maissitärkkelys sopii vain maitopohjaisiin kastikkeisiin. Käyttömäärä kastikkeissa: 3-4 rkl jokaista nestelitraa kohden.

Ohrakas on ohrasta valmistettu tärkkelysjauho, jota käytetään kuten maissijauhoja.

HUOM! Jos käytät suurustamiseen tärkkelyksen lisäksi myös kananmunaa, vähennä jauhojen määrää.


marjapiirakka vaniljakastikkeella

Vaniljakastike

Vaniljakastike Sekoita kattilassa kananmuna, maito, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan vatkaten, kunnes se sakenee. Ota kattila liedeltä. Mausta... ... Lue lisää Vaniljakastike

marjapiirakka vaniljakastikeella

Kylmä vaniljakastike

Kylmä vaniljakastike Sekoita kaikki aineet keskenään. P.S. Sopii omena ja marjapiirakoiden kastikkeeksi. ... Lue lisää Kylmä vaniljakastike

Suklaakastike

Suklaakastike

SUKLAAKASTIKE Kiehauta vesi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kaakaojauhot ja kiehauta kastike. Lisää vanilliinisokeri. Tarjoa kastike kuumana tai kylmänä... ... Lue lisää Suklaakastike

kinuskikakku

Kinuskikastike

KINUSKIKASTIKE Sekoita kattilassa kerma, sokeri, siirappi ja puolet voista tai margariinista. Keitä kastike sakeaksi. Sekoita koko keittämisen ajan, jottei kastike pala... ... Lue lisää Kinuskikastike

Mansikoita

Marjamelba

MARJAMELBA Hienonna marjat ja sokeri tasaiseksi. Maun vahvistamiseksi voit lisätä tilkan vadelmalikööriä tai viiniä ja sitruunamehua. Tarjoa vaikkapa... ... Lue lisää Marjamelba

Hedelmiä

Viinivaahtokastike sabayon

VIINIVAAHTOKASTIKE SABAYON Herkullinen ja hieno viinikastike valmistettuna aitoon italialaiseen tapaan. Voit vallan hyvin hemmotella vieraitasi tällä herkullisella... ... Lue lisää Viinivaahtokastike sabayon

Jälkiruokakastike

Appelsiinikastike

APPELSIINIKASTIKE Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna seos hitaasti kiehumapisteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Jäähdytä kastike kattilassa kylmässä... ... Lue lisää Appelsiinikastike


<< Tahnat | Vaniljakastike >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja