Sijainti: Etusivu | Ajan kanssa | Linturuokia | Kanaviillokki

Kanaviillokki

hedelma

< >

1 kana
vettä
ripaus suolaa
6 8 kokonaista maustepippuria
1-2 laakerinlehteä

kastike

2 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnä tai maissijauhoja
1 l nestettä (vesi + mausteliemikuutio)
ripaus suolaa
ripaus valkopippurijauhetta

Sulata kana huoneenlämmössä. Jos haluat, voit sitoa kanan ennen keittämistä. Voit myös poistaa kanasta rasvan, joka on kerääntynyt peräpäähän. Kanan voi myös paloitella ennen keittämistä (ks. 1.5.3 kanan esikäsittely). Kanan keittoaika on 1-2 tuntia. Laita keittoliemeen suolaa, kokonaisia pippureita ja isoja sipulilohkoja. Jäähdytä ja säilytä liemi erikseen. Jäähtyneen kanan lihat on helppo irrottaa luista.

Puhdista kypsä kana luuttomiksi paloiksi ja laita palat vaaleaan peruskastikkeeseen.

Kastike: Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta minuutti. Lisää vähitellen joukkoon 2/3 nesteestä mielellään kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen. Hauduta kastike kypsäksi välillä sekoittaen. Mausta.

P.S. Makua voi parantaa kermalla tai maidolla. Erilaisilla kastikkeilla saa erilaisia ruokia kuten curryllä ja tomaattipyreellä.


grillattuja tomaatteja

Keitetty kana

KEITETTY KANA Sulata kana huoneenlämmössä. Jos haluat, voit sitoa kanan ennen keittämistä. Voit myös poistaa kanasta rasvan, joka on... ... Lue lisää

broileri ruokaohje

Paistettu broileri

Paistettu broileri Sulata broileri huoneenlämmössä (noin 2 tuntia). Laita broileri paistopussiin. Tee mausteseos suolasta, valkopippurista, currysta,... ... Lue lisää

hedelma

Paistettu kalkkuna

PAISTETTU KALKKUNA Kuivaa kalkkuna ja laita se paistopussiin. Säilytä sydän, maksa ja kivipiiras, jotka voit kypsentää samalla. Voit täyttää... ... Lue lisää

kana marengo

Kanamarengo

KANAMARENGO Paloittele broileri kuuteen osaan. Jauhota palat suolalla ja pippurilla maustetuilla jauhoilla ja ruskista ne pannulla. Tee ruskea kastike kanaliemestä ja... ... Lue lisää

kukkoa viinissa ruokaohje

Kukkoa viinissä

Kukkoa viinissä Sulata ja paloittele kokonainen broileri kahdeksaan osaan. Irrota ensin siivet, sitten koivet nivelen kohdalta ja viimeisenä rintalihat. Jos... ... Lue lisää

Paprikasuikaleita

Broileria unkarilaiseen tapaan

BROILERIA UNKARILAISEEN TAPAAN Paloittele broileri. Jauhota palaset vehnäjauho paprika jauheseoksessa ja ruskista ne pannulla. Valmista kanaliemestä ja valkoviinistä... ... Lue lisää

hedelma

Aprikoosibroileri

APRIKOOSIBROILERI Liota aprikooseja muutama tunti runsaassa vedessä. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipuli ja inkivääri. Suikaloi broileri. Ruskista ainekset kevyesti... ... Lue lisää

hedelmia

Sitruunakana tai -broileri

SITRUUNAKANA TAI -BROILERI Laita broilerin palat haaleaan veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja poista verivaahto. Lisää kattilaan mausteet ja keitä hiljalleen kypsäksi.... ... Lue lisää


<< Keitetty kana | Paistettu broileri >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja