Sijainti: Etusivu | Ajan kanssa | Linturuokia | Kukkoa viinissä

Kukkoa viinissä

kukkoa viinissa ruokaohje

< >

1 broileri tai 4 marinoitua broilerinrintaleikettä tai koipireisipalaa
4 rkl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
4 pekoniviipaletta
4-5 pientä sipulia
2 dl herkkusieniä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
2 valkosipulinkynttä
ripaus rakuunaa
ripaus kirveliä
ripaus timjamia
1 persiljanoksa
2 rkl konjakkia
2 dl kanalientä
3 dl punaviiniä
2 rkl vehnäjauhoja

Sulata ja paloittele kokonainen broileri kahdeksaan osaan. Irrota ensin siivet, sitten koivet nivelen kohdalta ja viimeisenä rintalihat. Jos käytät koipireisipaloja tai rintapaloja, jaa ne kahteen osaan.

Pyöritä palat vehnäjauhoissa. Laita pataan kuutioitu pekoni ja öljy. Kun pekonista alkaa irrota rasvaa, ruskista kevyesti broilerinpalat ja paloitellut sipulit. Lisää mausteet, herkkusienet, kanaliemi ja punaviini. Hauduta 170 asteessa noin 40 minuuttia ilman kantta.

Nosta kypsät kasvikset ja linnunpalat pois padasta ja suurusta kastike. Sekoita vehnäjauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada seos siivilän läpi pataan samalla sekoittaen.

Kun kastike on saostunut, laita broilerinpalat ja kasvikset takaisin pataan ja hauduta 10 minuuttia. Tarkista maku ja koristele persiljalla.

P.S. Ruoka tarjotaan perinteisesti ns. pariisinperunoiden (pienet pyöreät kuoritut perunat esikeitetään ja paistetaan pannulla) tai riisin ja salaatin kera.

Kukkoa viinissä on ranskalainen ruoka, jota varten palat aikoinaan marinoitiin yön yli punaviinimarinaadissa. Lisäksi ruoka on ennen saostettu verellä.


grillattuja tomaatteja

Keitetty kana

KEITETTY KANA Sulata kana huoneenlämmössä. Jos haluat, voit sitoa kanan ennen keittämistä. Voit myös poistaa kanasta rasvan, joka on... ... Lue lisää

hedelma

Kanaviillokki

KANAVIILLOKKI Sulata kana huoneenlämmössä. Jos haluat, voit sitoa kanan ennen keittämistä. Voit myös poistaa kanasta rasvan, joka on... ... Lue lisää

broileri ruokaohje

Paistettu broileri

Paistettu broileri Sulata broileri huoneenlämmössä (noin 2 tuntia). Laita broileri paistopussiin. Tee mausteseos suolasta, valkopippurista, currysta,... ... Lue lisää

hedelma

Paistettu kalkkuna

PAISTETTU KALKKUNA Kuivaa kalkkuna ja laita se paistopussiin. Säilytä sydän, maksa ja kivipiiras, jotka voit kypsentää samalla. Voit täyttää... ... Lue lisää

kana marengo

Kanamarengo

KANAMARENGO Paloittele broileri kuuteen osaan. Jauhota palat suolalla ja pippurilla maustetuilla jauhoilla ja ruskista ne pannulla. Tee ruskea kastike kanaliemestä ja... ... Lue lisää

Paprikasuikaleita

Broileria unkarilaiseen tapaan

BROILERIA UNKARILAISEEN TAPAAN Paloittele broileri. Jauhota palaset vehnäjauho paprika jauheseoksessa ja ruskista ne pannulla. Valmista kanaliemestä ja valkoviinistä... ... Lue lisää

hedelma

Aprikoosibroileri

APRIKOOSIBROILERI Liota aprikooseja muutama tunti runsaassa vedessä. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipuli ja inkivääri. Suikaloi broileri. Ruskista ainekset kevyesti... ... Lue lisää

hedelmia

Sitruunakana tai -broileri

SITRUUNAKANA TAI -BROILERI Laita broilerin palat haaleaan veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja poista verivaahto. Lisää kattilaan mausteet ja keitä hiljalleen kypsäksi.... ... Lue lisää


<< Kanamarengo | Broileria unkarilaiseen tapaan >>
Etusivu

Keittokirjan Sanna

Tarkoitus ei ole sanoa, mikä on hyvää tai huonoa. Jokainen kokki
on kiitoksensa ansainnut. Tavoitteena on tukea
rakkauttasi ruoanlaittoon ja antaa uusia ajatuksia meille jokaiselle.

Sormet sopassa keittokirja saavutettavuus [at] omat.fi


palaute | facebook | instagram

Vanhin saavutettavuus­testaaja
Kokko-Kokki Oy on tehnyt suomessa verkkosivustojen saavutettavuus­testauksia
jo vuodesta 2003. Yritys on vanhin Suomessa saavutettavuusasioita tehnyt yritys.

Kiinnostavia sivustoja