Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Lasagne

lasange
lasange lasange lasagne ruokaohje

250 g esikeitettyjä lasangelevyjä

lihakastike:
0,5 kg jauhelihaa
2 sipulia
0,5 dl tomaattisosetta tai 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä
2 dl lihalientä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus basilikaa
ripaus timjamia

valkokastike:
4 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
3 dl juustoraastetta (mm. edam tai emmental)

Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit. Lisää joukkoon muut lihakastikkeen ainekset ja tarkista maku.

Valmista valkokastike. Sulata voi ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Kypsennä hetki. Lisää joukkoon kuuma maito samalla varovasti sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua 1-2 minuuttia. Mausta ja lisää 2 dl juustoraastetta.

Kiehauta ja nosta jäähtymään. Voitele laakea uunivuoka (mielellään suorakaiteen muotoinen). Levitä pohjalle ohut valkokastikekerros ja sen päälle lasangelevyjä siten, että koko vuoka peittyy. Levitä sen jälkeen täytettä ja jälleen lasagnelevyjä. Kerroksia on hyvä olla 3 5 siten, että päällimmäinen kerros on valkokastiketta. ipottele päälle loppu juustoraaste. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. älä täytä vuokaa liian täyteen, jottei lasagne kuohu yli. Anna lasagnen tasoittua paistamisen jälkeen lämpimässä noin 5 minuuttia, jolloin se on helpompi leikata ja tarjoilla.

P.S. Jauhelihan tilalle voi maun mukaan laittaa vaikkapa kalaa tai vihanneksia. Ei kuitenkaan kannata käyttää liian mietoja aineita, etteivät ne huku muiden makujen sekaan.


Olemme Keittokirja Sormet sopassa facebookissa

Jaa verkossa facebookiin Twitteriin Google plus Pinterest Sähköpostiin Deliciouseen

Ruokaohjeet




* Sivun alkuun

Tietosuojakäytäntö

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty: 25.12.13 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä